Hill szerint Verstappen akár nyolcszoros világbajnok is lehet a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Hill szerint Verstappen akár nyolcszoros világbajnok is lehet a Forma-1-ben

Damon Hill szerint a csillagos ég lehet a határ a Forma-1-ben a száguldó cirkusz ifjú szupersztárja, Max Verstappen számára. A brit szerint a Red Bull versenyzője akár a vb-címek számát tekintve is új rekordot állíthat fel.

Verstappen tavaly második világbajnoki trófeáját is begyűjtötte a Forma-1-ben, és jó esély van arra, hogy idén harmadszor is ő ülhet majd fel a királykategória trónjára: a holland versenyző az eddigi három futamból kettőt megnyert, a Red Bull autója pedig egyelőre verhetetlennek tűnik.

Bár Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a napokban egy interjúban arról beszélt, nehezen tudja elképzelni azt, hogy Verstappen olyan sokáig fog az F1-ben versenyezni, mint például a most 41 éves Fernando Alonso, Damon Hill úgy látja, a most 25 éves versenyzőre még elképesztő sikerek várhatnak a száguldó cirkuszban.

„Meggyőződésem, hogy csak még jobb lesz. A tehetsége kamatoztatásában már nagyobb érettséget mutat a versenyeken” – mondta Hill az F1 Nation című podcastben. „Tudja, mikor kell ragaszkodni valamihez, és mikor kell elengedni. Nincs szükség arra, hogy az ember mindig padlóig nyomja, de mindig van valami a tarsolyában szükség esetére.”

„A határ a csillagos ég – akár nyolc világbajnoki címet is szerezhet. Kell hozzá könyörtelenség is. A legtöbben nehezen tudnak azonosulni ezzel, mert a hétköznapi életben az efféle viselkedést önzőnek tartják, nem vonzónak. Ugyanakkor ez egy teljesen helyénvaló gondolkodásmód egy olyan sportágban, ahol a győzelem a cél. Nem az a lényeg, hogy az ember jól viselkedjen, vagy szépen játsszon, hanem az, hogy győzzön.”

A Forma-1-ben jelenleg Michael Schumacher és Lewis Hamilton a csúcstartó a világbajnoki címet számát tekintve: a két versenyző egyaránt hét bajnoki győzelemmel rendelkezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hill szerint Verstappen akár nyolcszoros világbajnok is lehet a Forma-1-ben
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!