Hivatalos: Az FIA áldását adta az Andretti F1-es csatlakozására - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Az FIA áldását adta az Andretti F1-es csatlakozására

Elfogadta az Andretti Formula Racing pályázatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), így a szervezet jóváhagyását adta arra, hogy az amerikai versenyistálló csatlakozzon a Forma-1-es mezőnyhöz. Ahhoz azonban, hogy ez tényleg megvalósuljon, a csapatnak a Formula One Managementtel is dűlőre kell jutnia.

Az FIA hónapokon át elemezte a beérkezett pályázatokat, és már egy ideje tudni lehetett, hogy a szövetség végül az Andretti csatlakozási kérelmét fogadta el – mindezt hétfőn hivatalos közleményben is megerősítették.

A kiválasztási folyamat harmadik, egyben utolsó fázisa ugyanakkor az, hogy az F1 kereskedelmi jogainak birtokosaival is dűlőre kell jutni. És bár az FIA örömmel venné az Andretti érkezését, és álláspontja szerint a versenyistálló megfelel a kritériumoknak, ez nem jelenti azt, hogy a csapatnak rögtön helye is lesz a mezőnyben.

Az Andrettinek most a FOM-mal kell majd megállapodnia, és jó ideje köztudott, hogy az F1 jogtulajdonosa nem feltétlenül szeretné bővíteni a királykategória mezőnyét, akárcsak a Forma-1 meglévő csapatai. A száguldó cirkusz egy rövid közleményt adott ki hétfőn, ebben azt írják, ők is alaposan kiértékelik majd az Andretti pályázatát a végleges döntés meghozatala előtt.

Az FIA által kiírt tender második szakaszába egyébként az Andretti mellett a Rodin Carlin, a Hitech és az ázsiai LKYSUNZ jutott tovább. Az Andretti már jó néhány hónappal ezelőtt megerősítette, hogy a Cadillackel szövetkezve szeretne megérkezni a Forma-1-be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!