Friss hírek

Hivatalos: Csak 23 versenyből áll majd a 2023-as F1-es szezon

A Forma-1 vezetősége kedden délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a 2023-as idényben 24 nagydíj helyett csupán 23-at rendeznek meg – a korábban már törölt Kínai Nagydíj időpontjában tehát nem tartanak versenyt.

A sanghaji versenyt az eredeti tervek szerint április 16-án rendezték volna meg, ám az F1 vezetősége még decemberben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorú intézkedésekre hivatkozva törölte a futamot – jelezték ugyanakkor, dolgoznak azon, hogy az említett időpontban egy másik helyszínen rendezzenek futamot.

Időközben aztán a kínai szervezők is felvették a kapcsolatot a Forma-1-gyel, az ázsiai országban ugyanis enyhítenek a korlátozásokon, így állításuk szerint lehetségessé válhat a versenyük eredeti időpontban történő megrendezése.

Hirdetés
 

A Forma-1 vezetősége azonban kedden hivatalos közleményt adott ki, ebben jelezték, nem lesz verseny április 16-án – sem Kínában, sem pedig egy beugró helyszínen. Mindez azt jelenti, hogy az előttünk álló idényben az eredetileg tervezett 24 nagydíj helyett csupán 23-at tartanak meg.

Mivel az eredetileg bejelentett időpontokon nem változtattak, az április 2-i, melbourne-i verseny után legközelebb csak április 30-án rendeznek versenyt, méghozzá Bakuban.

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 5-én rajtol majd Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!