Friss hírek

Hivatalos: Idén már nem lesz F1-es Holland Nagydíj

Biztosan nem rendeznek Holland Nagydíjat a 2020-as Forma-1-es szezonban – jelentették be a szervezők, akik már a jövő évi versenyre készülnek.

A felújított zandvoorti veresenypálya május első hétvégéjén látta volna vendégül az F1-es mezőnyt, ám a koronavírus-járvány miatt természetesen ezt a versenyt sem tudták megtartani.

Bár a futamot kezdetben csak halasztották, csütörtökön a verseny szervezői bejelentették, a Holland Nagydíj nem fog belekerülni a most még kidolgozás alatt álló új versenynaptárban, így idén biztosan nem látják vendégül a mezőnyt.

„A koronavírus-járvány világszintű terjedése miatt a Forma-1-es Holland Nagydíjat – ahogy korábban bejelentettük – elhalasztjuk. A Holland Nagydíj szervezői a Formula One Managementtel együttműködve arra jutott, hogy közönség előtt idén nem lesz lehetőség megtartani a versenyt” – áll a szervezők közleményében.

„Mindez azt jelenti, hogy döntés született a verseny 2021-re történő elhalasztásáról. Az FIA-val közösen a Formula One Management kidolgozza majd a 2021-es tervezetet, a Holland Nagydíj új dátumával együtt. Ahogy minden évben, a verseny dátumát az FIA jelenti majd be – a 2020-as év végén. Minden belépőjegy érvényes lesz az új versenyre is.”

A Forma-1 vezetősége jelenleg is dolgozik az új 2020-as versenynaptár kidolgozásán. A világbajnokság várhatóan júliusban, Ausztriában rajtol majd el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!