Friss hírek

Hivatalos: Kubica a BMW-vel tesztel a DTM-ben!

Munich (GER), BMW M Motorsport, Robert Kubica (POL), BMW Motorsport Simulator.
Jövő héten, Jerezben teszteli a BMW DTM-autóját Robert Kubica.

A lengyel versenyző idén a Williams csapatánál versenyzett a Forma-1-ben, a következő szezonban viszont nem lesz ott a királykategória rajtrácsán. Kubica jó eséllyel a Racing Point fejlesztőversenyzője lesz, emellett azonban a német túraautó-bajnokságban is rajthoz állhat.

A 34 esztendős versenyző jövő héten a BMW autóját teszteli majd: a bajor márkával viszonylag szoros a kapcsolata, hiszen első éveit velük töltötte az F1-ben 2006 és 2009 között.

„Örömünkre szolgál lehetőséget adni Robert Kubicának a jerezi teszten” – kommentálta Jens Marquardt, a BMW motorsport-igazgatója.

„Robert nagy névnek számít a nemzetközi színtéren, rengeteg tapasztalatot szerzett a Forma-1-ben. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul majd a tesztje a BMW M4 DTM volánja mögött.”

Kubica hozzátette: „Szeretnék köszönetet mondani a BMW Motorsportnak a lehetőségért. Már most nagyon várom a tesztet, illetve azt, hogy megismerkedjek a turbómotoros DTM-autóval.”

„Nagyon is el tudom képzelni a jövőmet a DTM-ben. Új kihívásokat kereset, és a DTM kétségkívül ilyen. Első osztályú mezőny, a vezetési sztenderd pedig rendkívül magas. Persze már várnunk kell, meglátjuk, hogyan alakul a teszt.”

Kubica mellett Nick Yelloly tesztel majd a BMW-vel jövő héten.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!