Hivatalos: Kubica az Alfa Romeo F1-es csapatánál folytatja

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője lesz 2020-ban Robert Kubica – a megállapodás részeként az istállónak új névadó szponzora lesz.

Kubica 2019-ben a Williams színeiben tért vissza a rajtrácsra, a szezon végén azonban távozott a brit csapattól.

A 35 esztendős versenyző idén már nem lesz ott az F1-es mezőnyben, a száguldó cirkusz körforgásából azonban nem kerül ki: az Alfa Romeo tartalékversenyzője lesz.

Hirdetés
 

A megállapodás részeként személyes szponzora, a PKN Orlen „több évre szóló” szerződést kötött a csapattal, így a hinwili istálló 2020-ban Alfa Romeo Racing ORLEN néven folytatja F1-es szereplését.

„Nagyon boldog vagyok, hogy karrierem új fejezetét kezdhetem meg azzal, hogy csatlakozom az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatához” – mondta Kubica.

„Ez a csapat különleges helyet foglal el a szívemben, és örülök, hogy találkozhatok néhány ismerős arccal. Az idő és a körülmények most nyilván eltérnek attól, mint amikor utoljára a hinwili csapatnál versenyeztem, de meggyőződésem, hogy ugyanolyan elkötelezettek és sikerre éhesek vagyunk.”

Kubica 2007 és 2009 között versenyzett a Peter Sauber által alapított istállónál, mely akkor a BMW gyári csapataként szerepelt a Forma-1-ben. Ekkor szerezte pályafutása első és egyetlen győzelmét a Forma-1-ben: a 2008-as Kanadai Nagydíj szelte át elsőként a célvonalat.

Kubica az F1-es szerepkör mellett idén jó eséllyel rajthoz áll majd a német túraautó-bajnokságban, azaz a DTM-ben a BMW színeiben.

Az Alfa Romeo 2020-ban változatlan felállással, a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi kettőssel vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!