Hivatalos: Meghiúsult a Porsche és a Red Bull partnersége - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Meghiúsult a Porsche és a Red Bull partnersége

HIRDETÉS
A Forma-1-hez 2026-ban csatlakozni szándékozó Porsche péntek délelőtt sajtóközleményben jelentette be, nem fog szövetségre lépni a Red Bull-lal, a királykategóriás szereplésről azonban nem mondott le.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Race winner Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 waves to the crowd during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A felek hosszú hónapokon át egyeztetéseket folytattak, és úgy tűnt, sikerül is megállapodniuk. Július végén még arról szóltak a hírek, a Porsche a Red Bull F1-es csapatának 50 százalékos tulajdonjogát is felvásárolhatja, az elmúlt hetekben azonban már arról lehetett hallani, az érintetteknek eltérő álláspontjuk van az esetleges együttműködés kapcsán.

A Porsche végül pénteken adott ki közleményt, ebben megerősítette, nem vezettek eredményre a Red Bull-lal folytatott tárgyalások, így nem lépnek szövetségre az osztrák csapattal.

„Az elmúlt néhány hónap során a Porsche és a Red Bull egyeztetéseket folytatott a Porsche Forma-1-es csatlakozása kapcsán. A két vállalat közösen arra a konklúzióra jutott, hogy ezeket a tárgyalásokat nem folytatják” – áll a stuttgarti gyártó által kiadott kommünikében. „Mindig az volt a feltétel, hogy ez a partnerség egyenrangú legyen, és nemcsak motorpartneri megállapodás legyen, hanem a csapatot érintő is. Ezt nem lehetett megvalósítani.”

„A véglegesített szabályváltozásokkal a versenysorozat továbbra is vonzó környezet marad a Porsche számára, melyet továbbra is monitorozunk.”

A Porsche testvérmárkája, az Audi még a Belga Nagydíj előtt jelentette be, hogy csatlakozik a Forma-1-hez 2026-ban. Bár ezt még hivatalosan nem jelentették be, vélhetően a Sauber partnereként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!