Friss hírek

Hivatalos: Meghiúsult a Porsche és a Red Bull partnersége

A Forma-1-hez 2026-ban csatlakozni szándékozó Porsche péntek délelőtt sajtóközleményben jelentette be, nem fog szövetségre lépni a Red Bull-lal, a királykategóriás szereplésről azonban nem mondott le.

A felek hosszú hónapokon át egyeztetéseket folytattak, és úgy tűnt, sikerül is megállapodniuk. Július végén még arról szóltak a hírek, a Porsche a Red Bull F1-es csapatának 50 százalékos tulajdonjogát is felvásárolhatja, az elmúlt hetekben azonban már arról lehetett hallani, az érintetteknek eltérő álláspontjuk van az esetleges együttműködés kapcsán.

A Porsche végül pénteken adott ki közleményt, ebben megerősítette, nem vezettek eredményre a Red Bull-lal folytatott tárgyalások, így nem lépnek szövetségre az osztrák csapattal.

Hirdetés
 

„Az elmúlt néhány hónap során a Porsche és a Red Bull egyeztetéseket folytatott a Porsche Forma-1-es csatlakozása kapcsán. A két vállalat közösen arra a konklúzióra jutott, hogy ezeket a tárgyalásokat nem folytatják” – áll a stuttgarti gyártó által kiadott kommünikében. „Mindig az volt a feltétel, hogy ez a partnerség egyenrangú legyen, és nemcsak motorpartneri megállapodás legyen, hanem a csapatot érintő is. Ezt nem lehetett megvalósítani.”

„A véglegesített szabályváltozásokkal a versenysorozat továbbra is vonzó környezet marad a Porsche számára, melyet továbbra is monitorozunk.”

A Porsche testvérmárkája, az Audi még a Belga Nagydíj előtt jelentette be, hogy csatlakozik a Forma-1-hez 2026-ban. Bár ezt még hivatalosan nem jelentették be, vélhetően a Sauber partnereként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Meghiúsult a Porsche és a Red Bull partnersége
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet
Hamilton sajnálja az F1-rajongókat Verstappen dominanciája miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!