Hivatalos: Ocon váltja Haryantót a Manornál - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Ocon váltja Haryantót a Manornál

HIRDETÉS

Az augusztus végén esedékes Belga Nagydíjon már nem vezetheti a Manor Forma-1-es autóját Rio Haryanto – jelentette be az istálló szerdán. Az indonéz helyét Esteban Ocon veszi át.Az augusztus végén esedékes Belga Nagydíjon már nem vezetheti a Manor Forma-1-es autóját Rio Haryanto – jelentette be az istálló szerdán. Az indonéz helyét Esteban Ocon veszi át.

Haryanto az eddigi 12 futamon versenyezhetett a kiscsapat színeiben, ám már a nyári szünetet megelőzően felreppentek olyan hírek, melyek szerint nem tudja finanszírozni az évad hátralévő részén való szereplést.

A Manor éppen ezért úgy döntött, a szezon második felében már nem Haryanto vezeti a csapat egyik autóját – ezt hivatalosan be is jelentette a gárda.

Haryanto utódja Esteban Ocon lesz a kiscsapatnál.

„Rio január óta nagyra becsült tagja csapatunknak, azóta, hogy leszerződtettük őt az idei szezonra” – nyilatkozta Dave Ryan, a Manor versenyigazgatója.

Hirdetés

„Egy ideje a menedzsmentje már jelezte felénk, hogy a Magyar Nagydíj utáni időszakra már nehezen tudnak eleget tenni a szerződésben foglalt kötelezettségeknek. Rio csapata fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy megoldja ezt a problémát az indonéz támogatókkal, mi pedig támogattuk ezen törekvéseket, amennyire csak tudtuk – ezért engedtük is versenyezni őt Németországban.”

„De sajnos eljutottunk arra a pontra, amikor már a csapat érdekei miatt más opciót kell választanunk a szezon hátralévő részére.”

A Manor nem sokkal ezelőtt Esteban Ocon szerződtetését is megerősítette, míg Haryanto a továbbiakban a csapat tartalékversenyzőjeként tevékenykedik majd.

Ocon egyébként a Mercedes felfedezettje, a német istálló azonban az idei évre kölcsönadta őt a Renault-nak, ahol tesztpilótai feladatokat látott el mindezidáig.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Ocon váltja Haryantót a Manornál
Perez az F1Világnak: Tudom, mit kell tennem, hogy újra formába lendüljek!
Leclerc: Bianchi mindig velem van a pályán
Ricciardo tudja, „szét kell rúgnia pár hátsót” a nyári szünet előtt
Verstappen: A magyarországi fejlesztések döntő fontosságúak az idei esélyek szempontjából!
Piastri az F1Világnak: Harcolhatunk a világbajnoki címért a Red Bull ellen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!