Hivatalos: Távozik a McLarentől Eric Boullier!

Fotó: McLaren
Circuit Paul Ricard, Le Castellet, France. Friday 22 June 2018. Eric Boullier, Racing Director, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST2207

Lemondott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier. Ezzel egyidőben a brit istállónál jelentős átszervezéseket hajtanak végre vezetői szinten.

A patinás brit istálló szerdán délelőtt adott ki hivatalos közleményt, melyben arról ír, Zak Brown ügyvezető kedden elfogadta Eric Boullier versenyigazgató felmondását – ezzel együtt pedig komoly technikai átszervezésekbe kezdett.

A továbbiakban a gyártási, mérnöki és logisztikai vezetői feladatokat Simon Roberts látja el, Andrea Stella pedig teljesítményigazgatóként tevékenykedik tovább, ő felel a folytatásban a versenypályán zajló feladatokért.

A McLaren közleményében megerősíti, a csapat sportigazgatójává nevezte ki Gil de Ferrant.

Zak Brown célja, hogy az átszervezésekkel a McLaren a jövőben ismét az élmezőnyben harcoljon.

„Az MCL33-as versenyautó teljesítménye nem felelt meg a McLaren várakozásainak 2018-ban, mint ahogy lojális rajongóink várakozásainak sem” – fogalmazott Brown.

„Ez nem a McLarennél keményen dolgozó többszáznyi elkötelezett munkatársunk hibája. Az okok szisztematikusak és strukturálisak, ezért jelentős változtatásra van szükség. A mai bejelentéssel megkezdjük a probléma kezelését, és az első lépést a felzárkózás útján.”

„Szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy az egész csapat nevében megköszönöm Eric munkáját, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre.”

Eric Boullier hozzátette: „Nagyon büszke vagyok, hogy az elmúlt 4 évben egy ilyen briliáns csapatnál dolgozhattam – de rá kellett jönnöm, hogy ez a megfelelő időpont a lemondásra. Szeretném a legjobbakat kívánni mindenkinek a McLarennél a szezon hátralévő részére, illetve a jövőre.”

Boullier 2014 januárjában lett a McLaren versenyigazgatója.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS