Hivatalos: Visszatér a Ford a Forma-1-be! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Visszatér a Ford a Forma-1-be!

HIRDETÉS
A Red Bull autóbemutatóját megelőzően a Ford hivatalosan is bejelentette, 2026-ban visszatér a Forma-1-be.
Ford logo

Az amerikai autógyár pénteken hivatalosan is bejelentette, 2026-ban visszatér a Forma-1-be. A közleményben egyelőre nem tértek ki arra, hogy mely csapattal lépnek szövetségre, azonban a hírek szerint a Red Bull-lal hónapok óta megbeszéléseket folytatnak, a bejelentés pedig éppen az energiaital-gyárosok bemutatója előtt történt.

A Ford ügyvezető elnöke, Bill Ford így nyilatkozott a visszatéréssel kapcsolatban: „Ez egy izgalmas új fejezet a Ford motorsport-történetében, ami akkor kezdődött, amikor a dédnagypapám megnyert egy versenyt, ami segített elindítani a cégünket.“

„A Ford visszatér a sportág csúcsára, így a Ford innovációval, fenntarthatóságával kapcsolatos hagyományait a világ egyik leglátványosabb színpadára hozza.“

A döntésben közrejátszott a Forma-1 népszerűségének növekedése az Egyesült Állapokban, valamint a 2026-os motorszabályok is motiváló tényezőként hatottak a vállalatra. 

A Ford 2004-ben hagyta el a Forma-1-et, szereplésük azonban egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza, és összesen 10 konstruktőri és 13 egyéni bajnoki címhez járultak hozzá, ezzel pedig a sport történetének harmadik legsikeresebb gyártójává váltak. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!