Hivatalos: Zhou marad Bottas csapattársa 2023-ban is! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Zhou marad Bottas csapattársa 2023-ban is!

2023-ban is az Alfa Romeo csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását Guanyu Zhou – erősítette meg a svájci-olasz istálló kedden.

Az Alfa Romeo már múlt héten belengette, bejelentésre készül, ám annak témájáról nem árult el sokat – sejteni lehetett viszont, hogy a Zhou-val való szerződéshosszabbítást erősíti meg az istálló, ami végül meg is történt. A kínai tehetség idén debütált a Forma-1-ben, és remekül alakult számára eddig az idény: 6 pontot gyűjtött eddig, a csapatnál pedig többször hangoztatták, nagyon elégedettek a teljesítményével. Adta tehát magát, hogy az Alfa Romeónál jövőre is ő lesz majd a rutinos Valtteri Bottas csapattársa.

„Várom már, hogy folytassuk a közös munkát Zhou-val. A tavalyi abu dhabi tesztje óta, első napjától kezdve lenyűgöz engem a munkához való hozzááállásával, és ez mindig nagy pozitívum” – mondta Fred Vasseur csapatfőnök. „Tudtuk, hogy gyors, de az egyik legnagyobb meglepetés az volt, hogy ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni tudott a Forma-1-hez.”

„Nagyon kedves srác, a csapatnál mindenki kedveli a személyiségét és hozzáállását. Kellően alázatos ahhoz, hogy kérdezzen és tanuljon, úgy a mérnököktől, mint Valtteritől, és megvan az intelligenciája ahhoz, hogy a gyűjtött információkat alkalmazza és javuljon versenyről versenyre. Jövőre építeni tud erre a tapasztalatra, és meggyőződésem, hogy újabb előrelépést tesz majd.”

A 23 esztendő tehetség, Kína első Forma-1-es versenyzője hozzátette: „Boldog vagyok, és egyúttal hálás az Alfa Romeo csapatánál a lehetőségért, miszerint még egy idényre a tagja lehetek az istállónak. Egy álmom vált valóra azzal, hogy bemutatkozhattam a Forma-1-ben, és örökké bennem él az az érzés, amikor először versenyezhettem a sorozatban: a csapat hihetetlenül támogató volt, az első naptól kezdve szeretettel üdvözöltek és segítettek abban, hogy alkalmazkodjak a világ legösszetettebb motorsport-szériájához.”

„Még többet szeretnék elérni ebben a sportban, illetve a csapattal, és az a kemény munka, amit az év eleje óta végeztünk, csak az első lépés ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol lenni szeretnénk jövőre. Sokat kell még tanulnom, sokat kell még fejlődnöm, de hiszek a munkánkban: várom már a következő fejezetet közös történetünkben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Zhou marad Bottas csapattársa 2023-ban is!
Leclerc szerint rosszul taktikázott a Ferrari az időmérőn
Verstappen optimista: Annyi hosszú etapot futottunk, hogy szinte már untuk!
Vettel reagált: visszatérés a Mercedesszel?
Irány az újságos, megjelent a Forma-1 RAJT 2024 magazin!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!