Hockenheim reméli, heteken belül minden eldől - F1VILÁG.HU

Hockenheim reméli, heteken belül minden eldől

HIRDETÉS
A hockenheimi versenypálya tulajdonosai azt remélik, 1-2 héten belül eldől, hogy rendeznek-e idén Forma-1-es versenyt Németországban.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 28: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 on track during the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 28, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-213AXX2HS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A 2020-as Forma-1-es világbajnokság a tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában kezdődik majd el, a két spielbergi versenyt követően pedig Silverstone felé venné az irányt a mezőny, ahol ugyancsak két futamot bonyolítanának le.

A brit kormány intézkedései azonban a legfrissebb hírek szerint akadályt gördíthetnek a Forma-1 útjába, jövő hónap elején ugyanis szigorú beutazási szabályokat vezetnek be Nagy-Britanniában.

Úgy tudni, a 14 napos karantén alul a Forma-1 sem mentesülne, így a háttérben már egyeztetések folynak arról, hogy Anglia helyett Németországban vendégszerepel majd az F1.

A tervek szerint Hockenheimben is két versenyt tartanának, és bár döntés még nem született, a versenypálya tulajdonosai remélik, hamarosan tisztábban látnak majd.

„Egy-két versenyt nagyon szívesen megrendeznénk” – mondta a versenypálya egyik illetékese az Auto Motor und Sport című lapnak, majd viccelődve hozzátette: „Négyet is szeretnénk!”

„De függetlenül attól, hogy lesz-e nálunk verseny, büszkék vagyunk rá, hogy a Forma-1 kapcsolatba lépett velünk, habár az elmúlt években nem túl sok pénzt hoztunk.”

Hockenheim ugyanis az eredeti naptárban azért nem szerepelt, mert nem tud mindenáron versenyt rendezni – felmerül tehát a kérdés, egy nézők nélküli futam esetében kellene-e versenyrendezési díjat fizetniük.

Kérdés emellett az is, hogy egy zárt kapus verseny megrendezésére lenne egyáltalán lehetőség, ehhez ugyanis Németországban is szükség van a kormány jóváhagyására.

A versenypálya tulajdonosai az AMuS szerint abban bíznak, 1-2 héten belül eldől, hogy lesz-e verseny Hockenheimben, vagy sem.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!