Hockenheim reméli, heteken belül minden eldől - F1VILÁG.HU

Hockenheim reméli, heteken belül minden eldől

HIRDETÉS
A hockenheimi versenypálya tulajdonosai azt remélik, 1-2 héten belül eldől, hogy rendeznek-e idén Forma-1-es versenyt Németországban.

A 2020-as Forma-1-es világbajnokság a tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában kezdődik majd el, a két spielbergi versenyt követően pedig Silverstone felé venné az irányt a mezőny, ahol ugyancsak két futamot bonyolítanának le.

A brit kormány intézkedései azonban a legfrissebb hírek szerint akadályt gördíthetnek a Forma-1 útjába, jövő hónap elején ugyanis szigorú beutazási szabályokat vezetnek be Nagy-Britanniában.

Úgy tudni, a 14 napos karantén alul a Forma-1 sem mentesülne, így a háttérben már egyeztetések folynak arról, hogy Anglia helyett Németországban vendégszerepel majd az F1.

A tervek szerint Hockenheimben is két versenyt tartanának, és bár döntés még nem született, a versenypálya tulajdonosai remélik, hamarosan tisztábban látnak majd.

„Egy-két versenyt nagyon szívesen megrendeznénk” – mondta a versenypálya egyik illetékese az Auto Motor und Sport című lapnak, majd viccelődve hozzátette: „Négyet is szeretnénk!”

„De függetlenül attól, hogy lesz-e nálunk verseny, büszkék vagyunk rá, hogy a Forma-1 kapcsolatba lépett velünk, habár az elmúlt években nem túl sok pénzt hoztunk.”

Hockenheim ugyanis az eredeti naptárban azért nem szerepelt, mert nem tud mindenáron versenyt rendezni – felmerül tehát a kérdés, egy nézők nélküli futam esetében kellene-e versenyrendezési díjat fizetniük.

Kérdés emellett az is, hogy egy zárt kapus verseny megrendezésére lenne egyáltalán lehetőség, ehhez ugyanis Németországban is szükség van a kormány jóváhagyására.

A versenypálya tulajdonosai az AMuS szerint abban bíznak, 1-2 héten belül eldől, hogy lesz-e verseny Hockenheimben, vagy sem.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hockenheim reméli, heteken belül minden eldől
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!