Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: A következő napokban döntünk Albonról

A következő napokban dönt Alexander Albon sorsáról a Red Bull Forma-1-es csapata – erősítette meg Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

A thai versenyző a 4. helyen ért célba a 2020-as szezon utolsó versenyén, az Abu Dhabi Nagydíjon, Albon azonban jó ideje üléséért harcolt, az idény során ugyanis a csapattárs Max Verstappen árnyékában versenyzett.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az abu dhabi verseny után elismerően beszélt a fiatal pilóta vasárnapi teljesítményéről – arról pedig, hogy Verstappen mellett kinek szavaznak bizalmat jövőre, hamarosan döntenek.

„Mindig is azt mondtuk, hogy év végén hozunk majd döntést” – mondta Horner újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva.

„Ami azt illeti, Alex jó eséllyel a legerősebb hétvégéjét futotta itt, ami biztató. Most a teljes kép a rendelkezésünkre áll az idénnyel kapcsolatban, és a következő napokban meg fogjuk hozni ezt a döntést.”

„Rengeteg adat áll a rendelkezésünkre. Hatalmas mennyiségű tudást szereztünk ebben a kérdésben a sok-sok pályán. Ezeken átrágjuk magunkat, és levonjuk a megfelelő következtetést.”

„Ilyen teljesítményt várnánk tőle mindig, hiszen csak így tudjuk nyomás alá helyezni a Mercedeseket, ha például fel akarják osztani a stratégiájukat. A verseny végén Alex közeledni tudott rájuk, és a verseny végén ugyanarra a stratégiára kényszerültek mindketten.”

„Alex tehát remek versenyt futott, szolid hétvégéje volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!