Horner: A következő napokban döntünk Albonról - F1VILÁG.HU

Horner: A következő napokban döntünk Albonról

HIRDETÉS
A következő napokban dönt Alexander Albon sorsáról a Red Bull Forma-1-es csapata – erősítette meg Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage prior to qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A thai versenyző a 4. helyen ért célba a 2020-as szezon utolsó versenyén, az Abu Dhabi Nagydíjon, Albon azonban jó ideje üléséért harcolt, az idény során ugyanis a csapattárs Max Verstappen árnyékában versenyzett.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az abu dhabi verseny után elismerően beszélt a fiatal pilóta vasárnapi teljesítményéről – arról pedig, hogy Verstappen mellett kinek szavaznak bizalmat jövőre, hamarosan döntenek.

„Mindig is azt mondtuk, hogy év végén hozunk majd döntést” – mondta Horner újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva.

„Ami azt illeti, Alex jó eséllyel a legerősebb hétvégéjét futotta itt, ami biztató. Most a teljes kép a rendelkezésünkre áll az idénnyel kapcsolatban, és a következő napokban meg fogjuk hozni ezt a döntést.”

„Rengeteg adat áll a rendelkezésünkre. Hatalmas mennyiségű tudást szereztünk ebben a kérdésben a sok-sok pályán. Ezeken átrágjuk magunkat, és levonjuk a megfelelő következtetést.”

„Ilyen teljesítményt várnánk tőle mindig, hiszen csak így tudjuk nyomás alá helyezni a Mercedeseket, ha például fel akarják osztani a stratégiájukat. A verseny végén Alex közeledni tudott rájuk, és a verseny végén ugyanarra a stratégiára kényszerültek mindketten.”

„Alex tehát remek versenyt futott, szolid hétvégéje volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!