Horner elárulta, miért nem jutottak egyezségre a Porschéval - F1VILÁG.HU

Horner elárulta, miért nem jutottak egyezségre a Porschéval

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, azért nem vezettek eredményre a Porschéval folytatott egyeztetéseik, mert a két vállalat alapvetően „nagyon eltérő DNS-sel” rendelkezik.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 01, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A felek hosszú hónapokon át egyeztetéseket folytattak arról, hogy szövetségre lépnek egymással, a Porsche pedig 2026-ban, az új motorszabályok bevezetésekor a Red Bull partnereként tér vissza a száguldó cirkuszba. Az egyeztetések egy ideig jól haladtak, és voltak jelek arra vonatkozóan is, hogy az együttműködést már a júliusi Osztrák Nagydíjon bejelenthetik a felek, a Porsche azonban addig nem kötelezte el magát az F1-es szereplés mellett, amíg nem véglegesítették az új motorszabályokat.

Ez végül augusztusban történt meg, az elmúlt hetekben viszont egyre több jel utalt arra, a Red Bull és a Porsche közti tárgyalások akadályokba ütköztek. A stuttgarti gyártó végül pénteken jelentette be, bár továbbra is elkötelezett az F1-es projekt mellett, a Red Bull-lal nem köt partnerséget.

A hírre természetesen a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is reagált, aki elárulta, mi volt a legfőbb oka annak, hogy nem vezettek eredményre a tárgyalások.

„Nyilvánvaló, hogy mivel a Red Bull erőforrásgyártóvá válik 2026-ban, természetes volt, hogy elkezdjük az egyeztetéseket. Ezen tárgyalások most befejeződtek, és a konszenzus az volt, hogy ez az egész nem felelt meg a Red Bull F1-es tevékenységének” – magyarázta a szakember. „Másfél éve elköteleztük magunkat amellett, hogy motorgyártóvá lépünk el. Rendkívüli beruházásokat tettünk úgy a létesítmények, mint a szakemberek tekintetében, az első Red Bull-motort pedig mintegy egy hónapja már be is indítottuk.”

„Szóval ez egy rendkívül izgalmas új fejezet a Red Bull számára, és soha nem függött harmadik fél, vagy egy másik motorgyártó közreműködésétől. Ez egyáltalán nem volt előfeltétel.”

Arra a kérdésre, hogy a Porsche financiális hozzájárulása bónusz lett-e volna a Red Bull számára, Horner így felelt: „Csak akkor, ha illeszkedett volna a mi DNS-ünkhöz és hosszú távú stratégiánkhoz. Soha nem voltak financiális egyeztetések. A Porsche egy nagyszerű brand. De a DNS-ünk eléggé különböző. Az egyeztetési folyamat során világossá vált, hogy stratégiai különbözések vannak.”

„A Red Bull már demonstrálta, mire képes az F1-ben. És nyilvánvaló, hogy független csapatként, illetve most már motorgyártóként ugyanúgy harcolni akarunk a nagy gyártók ellen az erőforrást tekintve, mint a kasztnit illetően.”

A Red Bull csapatfőnöke ezzel együtt hozzátette, nyitottak arra, hogy más gyártókkal tárgyalásokat kezdjenek egy esetleges együttműködés kapcsán. Azt azonban világossá tette, szeretnék megtartani függetlenségüket.

„Teljes mértékben a Red Bull erőforrására fókuszálunk. Ha pedig lenne egy hasonló gondolkodású partner, aki hozzá tudna járulni a projekthez, akkor természetesen feltétlenül mérlegelnünk kell. De ez nem előfeltétel. A Ferrarin kívül mi leszünk az egyetlen csapat, mely egy tető alatt építi motorját és kasztniját is. Úgy hisszük, hogy a csapat hosszú távú versenyképessége szempontjából ez a helyes lépés. És természetesen más lehetőségeket is kínál.”

Hirdetés

A Red Bull bő másfél éve kezdte el felépíteni saját motorrészlegét Milton Keynes-ben, ahol az augusztus nyári szünet előtt már be is indították az első saját gyártású motort. Horner többször beszélt már arról, akár partnerrel, akár anélkül, de 2026-ban motorgyártóvá lépnek elő a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!