Horner: Határozott hátrányt jelent a büntetésünk - F1VILÁG.HU

Horner: Határozott hátrányt jelent a büntetésünk

HIRDETÉS
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint határozottan megérzik a költségplafon túllépéséért kapott büntetésüket: sokkal átgondoltabban kell készülniük a 2023-as Forma-1-es szezonra.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in a press conference prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

A Red Bull még 2021-ben szegte meg a költségplafonra vonatkozó szabályokat, emiatt az egyik büntetésük az, hogy a csapat szélcsatornában eltölthető idejét 10 százalékkal csökkentették – Horner szerint ez jelentős hatással van a fejlesztésekre. 

Az istálló a büntetés 25 százalékán már túlvan: a 7 millió dolláros pénzbüntetést befizették, valamint a szankcióval érintett 12 hónapból 3 már letelt. 

„Már minden bizonnyal a büntetés 25 százalékán túlvagyunk, és ennek természetesen megvan a hatása“ – nyilatkozta Horner. 

„Ez jelentősen korlátozza a szélcsatornában tölthető időnket negyedévente. És úgy gondolom, a csapatnak alkalmazkodnia kell ehhez. Ez csak azt jelenti, hogy egy kicsit jobban kell koncentrálnunk, és sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk abból a szempontból, hogy mit viszünk át a tesztelési folyamaton a szélcsatornában vagy a szimulátorban.“

„Ez egy újabb kihívás. És határozottan hátrány az idei szezont tekintve“ – folytatta. „De nagyon tehetséges embereink vannak, akik nyilvánvalóan a lehető legjobbat hozzák ki a helyzetből a lehető leghatékonyabb és legeredményesebb módon.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!