Horner úton van Bahreinbe, vita dúl a Red Bullon belül a csapatfőnök jövője kapcsán - F1VILÁG.HU

Horner úton van Bahreinbe, vita dúl a Red Bullon belül a csapatfőnök jövője kapcsán

HIRDETÉS
Úton van a Forma-1-es Bahreini Nagydíj helyszínére Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének jövőjéről azonban egyelőre még nem született döntés.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 21: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on in the Paddock during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 21, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202402210899 // Usage for editorial use only //

A brit szakember ellen hetekkel ezelőtt indított belső vizsgálatot a Red Bull Racing osztrák anyavállalata, miután sajtóhírek szerint nem megfelelően viselkedett egy női munkatársával szemben. Az állítólagos szexuális zaklatással kapcsolatos ügyben belső vizsgálat indult, a Red Bull GmbH egy külső szakértőt bízott meg. Az eljárás a hírek szerint már befejeződött, a közel 120 oldalas jelentést pedig már át is adták az energiaital-gyártó vállalatnak, ahol napokon belül dönthetnek Horner sorsáról.

Mindeközben viszont nyakunkon a 2024-es Forma-1-es szezon, hiszen szombaton az évad első versenyét futják Bahreinben. A Motorsport.com című internetes portál értesülései szerint Christian Horner már úton van a verseny helyszínére, és várhatóan a délután folyamán érkezik majd meg.

Horner az ügy lefolytatása alatt is ellátta csapatfőnöki teendőit: ott volt a Red Bull RB20-as versenyautójának bemutatóján, valamint a bahreini tesztelés mindhárom napján. A szakember nem kommentálta különösebben az ellene folyó belső vizsgálatot, ám tagadja a felhozott vádakat.

Az F1-Insider című lap mindeközben a minap cikkében arról írt, a Red Bull osztrák tulajdonosa útilaput kötne Horner talpára: a vállalatot 49 százalékban birtokló Mark Mateschitz, valamint Oliver Mintzlaff vezérigazgató megszabadulna az F1-es csapatot 2005 óta irányító szakembertől, a kezük azonban meg van kötve. Ennek legfőbb oka, hogy még évekkel ezelőtt a néhai Dietrich Mateschit 51 százalékban thaiföldi tulajdonosokra ruházta át vállalatát, akik így szabad kezet kaptak a különféle operatív döntések meghozatalában — beleértve a személyi kérdésekkel kapcsolatos döntéseket is. Márpedig a Red Bull thai részvényeseinek első embere, Chalerm Yoovidhya igazán remek kapcsolatot ápol Hornerrel.

A Red Bull kapcsán meglehetősen jó kapcsolatokkal rendelkező volt F1-es versenyző, Ralf Schumacher a lapnak azt mondta: „Chalerm számára Horner egyfajta nevelt fiú, feltétel nélkül kiáll mellette. És akár tetszik, akár nem: sajnos a helyzet az, hogy az egyenjogúság nyugati értékei még nem érkeztek meg Thaiföldre. Ott a nő szerepét másképp látják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!