Friss hírek

Horner védelmébe vette Albont

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke védelmébe vette Alex Albont, és elmondta, elégedettek a thai pilóta teljesítményével, habár vannak olyan területek, ahol még fejlődnie kell.

Albon csapattársa, Max Verstappen mögött a 4. helyen ért célba a Stájer Nagydíjon, ám a futam végén a 17. helyről rajtoló Perez is veszélyt jelentett számára – mindeközben Verstappen a Mercedesekkel volt versenyben.  Ralf Schumacher, a Sky szakértője szerint jelenleg nem elfogadható az a teljesítmény, amit Albon nyújt a Red Bullnál. 

„Alapvetően túl lassú” – mondta a volt F1-es pilóta. „Mindig fél másodpercekről beszélünk, ami a versenyt tekintve még rosszabb lesz. Ha eljön az a pont, hogy a vb-címért küzdenek, akkor nem egy olyan második versenyzőre lenne szükségük, mint a Mercedesnél, hogy megnyerhessék a konstruktőri bajnoki címet? Akkor így, mint most, nem fog menni.”

Christian Horner azonban megvédte pilótáját, szerinte Albon a futam második felében nagyszerű teljesítményt nyújtott – az első felében pedig problémák hátráltatták. 

„Alex versenye két részből állt, az első felében problémái voltak, a második felében jól ment” – dicsérte Horner a versenyzőjét. 

A csapatfőnök hozzátette, Albonnak valóban vannak problémái akkor, amikor magasabb üzemanyagszinttel is tempót kell autózni – ebben viszont megpróbálják őt segíteni. 

„Ezt vele együtt kell megértenünk, és segítenünk kell őt, hogy sok üzemanyaggal is jól érezze magát az autóban” – mondta Horner. 

„A verseny második felében erős volt a tempója. Nagyon jól küzdött Perez ellen. Ezen a ponton 3-4 tizeddel volt gyorsabb Bottasnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!