Horner: Verstappen jól tette, hogy nem fogadott szót - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappen jól tette, hogy nem fogadott szót

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, Max Verstappen nagyon jól tette, hogy nem fogadott szót a mérnökének a vasárnapi 70. évforduló Nagydíján. A szakember dicsérte pilótáját, aki idei első győzelmét aratta Silverstone-ban.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 09, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen a 4. helyről vágott neki a hétvégi futamnak, a verseny első szakaszában pedig közelről követte a Mercedeseket.

Mérnöke szólt is neki, ne menjen olyan közel, hiszen azt kockáztatja, hogy tönkreteszi a gumikat, Verstappen azonban így reagált: „Ez az egyetlen esélyünk, hogy közel legyünk a Mercedsekhez. Nem csak ücsörgök itt, mint egy nagymama!”

Verstappennek végül igaza lett: amikor a Mercedesek kiálltak, Lewis Hamiltont meg tudta előzni a bokszban, Valtteri Bottast pedig rögtön kiállása után, a frissebb gumikkal.

„Tudtuk, hogy amennyiben közelről követünk egy másik autót, ártunk a gumiknak” – magyarázta Christian Horner csapatfőnök.

„És tisztában voltunk azzal, hogy a Mercedes előbb fog kiállni, hiszen lágyabb keverékkel kezdték a versenyt. Szerettünk volna megbizonyosodni arról, hogy előnyben maradunk, miközben süt a nap, és maradnak abroncsaink.”

„Max nagyszerűen ráérez ezekre a gumikra. Láthattuk ezt számos alkalommal, hihetetlenül jól menedzseli az abroncsokat.”

„Nagyon tud vigyázni rájuk a tempós kanyarokban, és jó helyzetben volt, amikor a Mercedesek kiálltak. És abszolút igaza is volt. Nagyon jól kezelte azt a kört. Akárcsak a közepes keverékű gumikat, amikor azokat használtuk.”

Verstappen mindössze 6 kört tett meg a közepes keverékkel, mielőtt az utolsó etapra visszaváltott a kemény abroncsokra. Ekkor már mindkét Mercedes mögötte volt – Lewis Hamilton is, aki egy elnyújtott etap után az utolsó körökben frissebb abroncsokkal száguldhatott.

„A verseny végén volt még Maxnak tempótartaléka akkor, amikor Lewis elkezdett felzárkózni, és agresszíven nyomta a jóval frissebb gumikkal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!