Friss hírek

Horner: Verstappen jól tette, hogy nem fogadott szót

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, Max Verstappen nagyon jól tette, hogy nem fogadott szót a mérnökének a vasárnapi 70. évforduló Nagydíján. A szakember dicsérte pilótáját, aki idei első győzelmét aratta Silverstone-ban.

Verstappen a 4. helyről vágott neki a hétvégi futamnak, a verseny első szakaszában pedig közelről követte a Mercedeseket.

Mérnöke szólt is neki, ne menjen olyan közel, hiszen azt kockáztatja, hogy tönkreteszi a gumikat, Verstappen azonban így reagált: „Ez az egyetlen esélyünk, hogy közel legyünk a Mercedsekhez. Nem csak ücsörgök itt, mint egy nagymama!”

Hirdetés
 

Verstappennek végül igaza lett: amikor a Mercedesek kiálltak, Lewis Hamiltont meg tudta előzni a bokszban, Valtteri Bottast pedig rögtön kiállása után, a frissebb gumikkal.

„Tudtuk, hogy amennyiben közelről követünk egy másik autót, ártunk a gumiknak” – magyarázta Christian Horner csapatfőnök.

„És tisztában voltunk azzal, hogy a Mercedes előbb fog kiállni, hiszen lágyabb keverékkel kezdték a versenyt. Szerettünk volna megbizonyosodni arról, hogy előnyben maradunk, miközben süt a nap, és maradnak abroncsaink.”

„Max nagyszerűen ráérez ezekre a gumikra. Láthattuk ezt számos alkalommal, hihetetlenül jól menedzseli az abroncsokat.”

„Nagyon tud vigyázni rájuk a tempós kanyarokban, és jó helyzetben volt, amikor a Mercedesek kiálltak. És abszolút igaza is volt. Nagyon jól kezelte azt a kört. Akárcsak a közepes keverékű gumikat, amikor azokat használtuk.”

Verstappen mindössze 6 kört tett meg a közepes keverékkel, mielőtt az utolsó etapra visszaváltott a kemény abroncsokra. Ekkor már mindkét Mercedes mögötte volt – Lewis Hamilton is, aki egy elnyújtott etap után az utolsó körökben frissebb abroncsokkal száguldhatott.

„A verseny végén volt még Maxnak tempótartaléka akkor, amikor Lewis elkezdett felzárkózni, és agresszíven nyomta a jóval frissebb gumikkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!