Friss hírek

Hornert is megkörnyékezte a Ferrari, de már tavaly télen

Német lapértesülések szerint már a 2022-es szezont megelőzően elkezdett új csapatfőnököt keresni a Ferrari Forma-1-es csapata, jelöltjei azonban gyorsan kosarat adtak az olasz istállónak.

Arról már jó ideje hallani lehet, hogy a Ferrari korábban megkereste a jelenleg a McLarent irányító Andreas Seidlt, a német szakember azonban nemet mondott a maranellóiak felkérésére, mert jelenlegi csapatára, illetve annak sikereire kíván fókuszálni.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap értesülései szerint viszont nem Seidl volt az egyetlen, akit megkörnyékeztek az olaszok: úgy tudni, a Scuderia ajánlatot tett Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének is, a brit szakember azonban ugyancsak kikosarazta a Ferrarit. Az elmúlt időszak eredményeit látva nem véletlenül, hiszen a Red Bull idén az egyéni világbajnoki cím mellett a konstruktőri elsőséget is bezsebelte, Horner ráadásul az energiaital-gyárosok fennállása óta, 2005 óta irányítja jelenlegi csapatát.

Hirdetés
 

Binotto feltehetően jól tudta, az utódját keresi a Ferrari, ezért is érzett bizalmatlanságot a felső vezetés részéről – mely végül oda vezetett, hogy az idei szezont követően benyújtotta felmondását.

Egybehangzó sajtóhírek szerint a legnagyobb eséllyel az Alfa Romeo jelenlegi csapatfőnöke, Frederic Vasseur pályázik Binotto helyére. Az AMuS szerint a francia szakember azért vághat bele az új kihívásba, mert az Audi belépése utáni közép- és hosszú távú jövője bizonytalan a Saubernél.

A Ferrari utoljára 2007-ben, Kimi Räikkönen révén szerzett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, a konstruktőri trófeát pedig utoljára 2008-ban hódította el a csapat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!