Hornert is megkörnyékezte a Ferrari, de már tavaly télen - F1VILÁG.HU

Hornert is megkörnyékezte a Ferrari, de már tavaly télen

HIRDETÉS
Német lapértesülések szerint már a 2022-es szezont megelőzően elkezdett új csapatfőnököt keresni a Ferrari Forma-1-es csapata, jelöltjei azonban gyorsan kosarat adtak az olasz istállónak.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto in the Paddock prior to  final practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Arról már jó ideje hallani lehet, hogy a Ferrari korábban megkereste a jelenleg a McLarent irányító Andreas Seidlt, a német szakember azonban nemet mondott a maranellóiak felkérésére, mert jelenlegi csapatára, illetve annak sikereire kíván fókuszálni.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap értesülései szerint viszont nem Seidl volt az egyetlen, akit megkörnyékeztek az olaszok: úgy tudni, a Scuderia ajánlatot tett Christian Hornernek, a Red Bull csapatfőnökének is, a brit szakember azonban ugyancsak kikosarazta a Ferrarit. Az elmúlt időszak eredményeit látva nem véletlenül, hiszen a Red Bull idén az egyéni világbajnoki cím mellett a konstruktőri elsőséget is bezsebelte, Horner ráadásul az energiaital-gyárosok fennállása óta, 2005 óta irányítja jelenlegi csapatát.

Binotto feltehetően jól tudta, az utódját keresi a Ferrari, ezért is érzett bizalmatlanságot a felső vezetés részéről – mely végül oda vezetett, hogy az idei szezont követően benyújtotta felmondását.

Egybehangzó sajtóhírek szerint a legnagyobb eséllyel az Alfa Romeo jelenlegi csapatfőnöke, Frederic Vasseur pályázik Binotto helyére. Az AMuS szerint a francia szakember azért vághat bele az új kihívásba, mert az Audi belépése utáni közép- és hosszú távú jövője bizonytalan a Saubernél.

A Ferrari utoljára 2007-ben, Kimi Räikkönen révén szerzett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, a konstruktőri trófeát pedig utoljára 2008-ban hódította el a csapat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!