Friss hírek

Hülkenberg majdnem a Red Bull-lal versenyzett hétvégén!

Majdnem a Red Bull autójával versenyezhetett a hétvégi Eifel Nagydíjon Nico Hülkenberg – árulta el a döbbenetes információt Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója a vasárnapi verseny után.

Kiderült ugyanis, hogy Albon koronavírus-tesztje „bizonytalan” eredményt hozott a versenyhétvégét megelőzően, ezért az osztrákok kapcsolatba léptek Hülkenberggel. Bár Albon végül versenyezhetett a Nürburgringen, Hülkenberg is lehetőséget kapott – Lance Stroll helyén a Racing Pointnál. Végül a 8. helyen ért célba az utolsó helyről rajtolva.

„Egyeztettünk Hülkenberggel arról, hogy legyen TV-s szakértő, mert a ServusTV és az ORF osztozik a TV-s jogokon 2021-ben, illetve az azt követő években. És beszéltünk vele pénteken, mivel Albon bizonytalan COVID-tesztet produkált” – árulta el Marko a német Sport 1 televíziónak.

„Szóval lehetett volna pozitív az eredménye. Így hívtam Hülkenberget, amint landoltunk.”

Albon tesztje végül negatív lett, így versenyezhetett hétvégén, ám csapattársához, Max Verstappenhez képest nem remekelt: míg a holland a 2. helyen ért célba, a thai versenyző kiesett, ráadásul a futamon több hibát is elkövetett.

A fiatal pilóta helye így egyre bizonytalanabb az osztrák istállónál, a Red Bull pedig nem áll túl jól a juniorok terén.

„Albonnak teljesíteni kell. És akkor maradni fog” – mondta Marko. „A Nürburgringen jól teljesített.”

„A mi fiataljainkon kívül – ezt ki lehet mondani világosan – csak Hülkenberg és Perez elérhető. Alapvetően nehezen hiszem azt, hogy bárki is 3 tizednél közelebb tudna kerülni Verstappenhez. A jó napokon Albon képes erre.”

„Eddig a juniorjaink közül válogattunk, de momentán nincs senki. [Yuki] Tsunoda ott van, aki gyors, de ez lenne az első éve egy topcsapatnál, és mi nem tervezzük ezt. Szóval a saját csapatunkon kívül kellene körülnéznünk.”

„Albon fiatal, de tisztában vagyunk azzal, hogy ha nem bírja a nyomást, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy fél lábon álljunk, és egy autóval harcoljunk a bajnokságban. De amint mondtam, a nürburgringi teljesítménye kielégítő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!