Friss hírek

Hülkenberg nem számít arra, hogy év közben leváltja Vettelt

Az Aston Martin Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője, Nico Hülkenberg nem számít arra, hogy év közben lehetősége lesz beülni honfitársa, Sebastian Vettel helyére.

Vettel idén szerződött a silverstone-i istállóhoz, és bár nagy reményeket fűzött a 2021-es szezonhoz, egyelőre nem sikerült jó eredményeket elérnie: a német pont nélkül áll az összetettben.

A négyszeres világbajnok nemrég új csapattársat kapott Nico Hülkenberg személyében, a rutinos német azonban tartalékosként szerződött az Aston Martinhoz, mely csapatnál tavaly háromszor is beugorhatott a koronavírusos Sergio Perez, illetve Lance Stroll helyére.

Vettel küszködése után természetesen rögtön elindultak a találgatások a német jövőjéről, egyesek úgy tartják, az sem zárható ki, hogy a korábbi bajnok év közben lelép a csapattól.

Hülkenberg viszont nem számít erre.

„Nem, nem hinném. Szerintem itt fogja befejezni a szezont” – mondta a 33 éves versenyző.

„Egy kis időre van még szüksége, nem érzi olyan jól magát az autóban még. Ezt a stopper is jól mutatja. De amúgy sem az én döntésem lenne.”

Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber arról is beszélt, szerinte mi a rutinos versenyző legfőbb problémája mostanában.

„Nem hiszem, hogy Sebastiannak túlzottan fekszenek ezek az autók. Nem az ő stílusa az ilyen autó” – mondta.

„A jól tapadó, sok leszorítóerővel rendelkező autókat szereti. Sebastian egy igazán finom versenyző, rengeteg érzése van az autóval kapcsolatban. De amikor nincs tapadás ezekkel a Pirelli-gumikkal, az autó kevesebb önbizalmat ad, és ez nem fekszik neki. Ez Seb problémája. Nézzék csak meg Hamiltont – ő mindig erős.”

„És azt is látni, hogy egyre fáradtabb. Rengeteg energiát fektetett a Ferrariba. Az emberek azt gondolják, élvezem, hogy szenvedni látom, de nem – nem vagyok boldog. Szeretném, ha jól szerepelne, mert őszintén szólva nagyon furcsa őt másképp látni.”

„De ilyen az F1 – nem panaszkodhatunk emiatt, és nem lehetnek kifogásai azoknak a versenyzőknek, akik nem teljesítenek jól. A Forma-1 a csúcskategória, szóval ünnepelni kell a jól teljesítő pilótákat, mint Norris, Leclerc, vagy Max. Ha pályafutásod végén jársz már, vagy épp küszködsz, azt kell mondanod, hogy ez van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!