Idei legjobb formájában Raikkönen, Giovinazzi a versenyben bízik

07 RAIKKONEN Räikkönen Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Germany Grand Prix from July 25 to 28, in Hockenheim, Germany - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Raikönen eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az Alfa Romeóval, hiszen a nagycsapatok mögött végzett, ő használta ki legjobban a Ferrarik betlijét. Antonio Giovinazzi viszont minimális lemaradással, de a Q2-ben elvérzett.

Már a szabadedzéseken is elég biztató volt a finn versenyző tempója, de a mai időmérő edzésen a kezére játszott, hogy korábbi istállójának mindkét versenyzője technikai hiba áldozatává vált. Így ott volt a lehetőség a középcsapatok pilótái számára, hogy a legjobb öt közé kerülhessen valaki. Raikkönen pedig élt is a lehetőséggel, és az 5.rajthelyet szerezte meg vasárnapra, véleménye szerint pedig még előrébb is végezhetett volna:

Sajnos belehibáztam a gyorskörömbe, tudtam volna jobbat is menni. Ha ez a hiba nincs, akár a negyedik hely is meglehetett volna. Ami a holnapot illeti, bármi lehet, megváltozhatnak a körülmények, eshet is, szóval meglátjuk, hogy mire lesz elég a tempónk” – zárta szokásához híven rövidre a nyilatkozatát a finn.

Az Alfa Romeo másik versenyzőjét, Antonio Giovinazzit egy hajszál választotta el attól, hogy bejusson a Q3-ba, mindössze tíz ezreddel maradt el a továbbjutó időtől.

Kissé frusztráló, hogy egy századdal maradtam le a Q3-ról. Éppen a legjobb tízen kívülről indulunk majd, de a hétvége lényegi része holnap lesz, és magabiztos vagyok a pontszerzést illetően. Jobb rajthelyet szerettünk volna, de egy jó rajttal és erős stratégiával pontokért küzdhetünk. Senki sem tudja, hogy milyen időjárás lesz holnap, de ha lesik az eső, akkor bármi megtörténhet” – válaszolta bizakodóan az olasz versenyző.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!