Idén is a Forma-3-ban folytatja Tóth László - F1VILÁG.HU

Idén is a Forma-3-ban folytatja Tóth László

HIRDETÉS
A Charouz Racing System csapatánál folytatja pályafutását az FIA Forma-3-as bajnokság 2022-es idényében Tóth László, aki tavaly mutatkozott be a versenysorozatban.
Tóth László, Charouz

A 21 éves versenyző a 2019-es FIA Motorsport Games elnevezésű autósport olimpián vált ismertebbé itthon, miután Vallelungában a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el a Forma-4-esek között egy negyedik és egy hetedik hellyel.

Tóth gokartozással kezdte a pályafutását, majd Formula-4-re váltott, és indult a kategória olasz, spanyol, valamint német nemzeti bajnokságában is, 2020-ban pedig a Formula Renault Európa-kupában versenyzett. Az előző szezont a Campos Racingnél töltötte az FIA Forma-3-as bajnokságban. A sikeres tanuló és tapasztalatszerző idény végén, a szezonzáró szocsi hétvégén a cseh Charouz kereste meg Tóth Lászlót a folytatásra vonatkozó ajánlattal.

„Örülök, hogy elkezdhetjük a közös munkát ezzel a csapattal. A múlt héten már jártam a prágai központban, elkezdődött a szimulátoros felkészülés is. A csapattagok pozitívan fogadtak, a körülmények kiválóak, remélem, hogy sikeres lesz az idei esztendő a Charouz színeiben” – mondta Tóth László.

„Boldogok vagyunk, hogy a csapatunkban köszönthetjük Lászlót, aki egy fiatal, ígéretes versenyző, értékes kilométerekkel a háta mögött a Formula-4-es és a Forma-3-as kategóriából. Biztos vagyok abban, hogy az elmúlt években gyűjtött tapasztalatai segítségünkre lesznek mindannyiunknak az idei szezon során. Úgy gondolom, számára nem lesz probléma megtalálni a leghatékonyabb módját a közös munkának, és már az első teszteléseink alkalmával fel tudja venni a tempót” – nyilatkozta Antonín Charouz, a csapat tulajdonosa.

A versenynaptár szerint az F3-as idény március 18-20-án kezdődik Bahreinben, majd négy további forduló után a már megszokott időpontban, július utolsó hétvégéjén Mogyoródra, a Hungaroringre látogat a mezőny. Ezután augusztusban a belga Spa-Francorchamps, szeptemberben pedig a hollandiai Zandvoort következik, az utolsó versenyhétvégét Monzában rendezik szeptember 9-11-én. Spában, Zandvoortban és Monzában három egymás követő hétvégén versenyeznek az F3-asok, így feszített program vár a csapatokra és a versenyzőkre az idény végén.

A sorozat versenyeit minden helyszínen a Formula-1-es világbajnokság egyes fordulóinak betétfutamaiként rendezik meg, közösen a Formula-2-es bajnokság versenyeivel. Változás a tavalyi idényhez képest, hogy mivel az F1, az F2 és az F3 is azonos helyszíneken versenyez a szezon során, a hétvégéken az F3-ban három helyett csak két futamot teljesítenek majd a versenyzők, egyet szombaton, egyet pedig vasárnap. Ezeket megelőzi minden hétvégén egy szabadedzés, valamint egy időmérő. Az F3-as bajnokság során így összesen 18 futamot rendeznek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!