Idén már minden F1-es versenyzőnek lesz sisakkamerája - F1VILÁG.HU

Idén már minden F1-es versenyzőnek lesz sisakkamerája

HIRDETÉS
2023-ban már minden versenyző sisakjába kamerát helyeznek a Forma-1-ben, így a száguldó cirkusz szerelmesei igazán lenyűgöző felvételekkel találkozhatnak majd a Forma-1-es közvetítésekben.
F1 Helmet Cam

A mindössze 8 mm átmérője és 1,43 gramm súlyú sisakkamerát egy ideje már használják a Forma-1-ben, tavaly pedig több versenyző sisakjából is élőben be tudták játszani az általa készített felvételeket a nézőknek, köszönhetően a RacingForce, a Bell Helmets és a Zeronoise együttműködésének.

A szóban forgó képrögzítőt a versenyzők sisakjának belsejében helyezik el, általa pedig a TV-nézők szinte úgy láthatják a versenyen zajló eseményeket, mint maguk a pilóták.

Ezeket a sisakkamerákat eddig csak olyan versenyzők alkalmazhatták, akik a Bell sisakjait használják, a gyártó cég azonban valamennyi sisakkészítő vállalat rendelkezésére bocsátja az eszközt. Mindez azt jelenti, hogy 2023-ban már a Stilo, a Schubert és az Arai sisakokba is be tudják azt építeni.

Mivel a sisakkamerák kötelező használatát a 2023-as technikai szabályzat előírja, az idei szezontól kezdődően már minden versenyző fejvédőjének kötelező tartozéka lesz. Erről egyébként már tavaly áprilisban döntést hoztak az F1 Bizottságának tagjai.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!