Időmérős autótörése után szombaton javítana de Vries - F1VILÁG.HU

Időmérős autótörése után szombaton javítana de Vries

HIRDETÉS
Autótöréssel ért véget a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzése Nyck de Vries számára – az AlphaTauri versenyzője még nem tudja, pontosan miért is csapta falnak versenygépét, de reméli, szombaton jobban szerepel majd.
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 28: Nyck de Vries of Netherlands driving the (21) Scuderia AlphaTauri AT04 drives on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 28, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

De Vries a baleset miatt csak az utolsó helyről rajtolhat majd a vasárnapi versenyen, és természetesen nagyon csalódott a történtek miatt – már csak azért is, mert az AlphaTauri versenyautója egészen jónak tűnik Baku utcáin, amit a csapattárs, Yuki Tsunoda 8. helye is megmutat.

„Nagyon kiábrándító, ami történt. A csomagunk nyilván nagyon versenyképesnek tűnik ezen a hétvégén, az első edzés remekül sikerült, és abban bíztunk, hogy ezt ki tudjuk majd használni az időmérőn” – mondta a holland versenyző. „Sajnos voltak kisebb problémáink az edzés elején, és még ki kell vizsgálnunk, hogy pontosan mi történt.”

„Egy órát várakoztam a pálya szélén egy autóban, szóval még nem találkoztam senkivel. Ki fogjuk vizsgálni, mi történt, tovább lépünk, holnap pedig újra próbálkozunk.”

Arra a kérdésre, hogy mi történt a baleset pillanatában, de Vries kifejtette: „Hogy őszinte legyek, nem tudom. Az egész gyorsan történt, az első két kanyar pedig rendben volt. Nem szeretnék konklúziókat levonni azelőtt, hogy megtudnám, pontosan mi is történt.”

Az Azeri Nagydíj programja szombaton egy sprintidőmérővel, majd magával a sprintfutammal folytatódik – de Vries pedig reméli, ezeken jobban tud majd szerepelni.

„Szombaton megpróbálunk majd jobb időmérőt futni, és a sprintfutamon talán harcolhatunk a 7. vagy 8. helyért. A vasárnappal pedig majd szombat este foglalkozunk.”

Az utolsó helyről rajtolva a rutinos pilótának nem lesz könnyű dolga, de persze igyekszik majd mindent beleadni: Általában van káosz ezen a versenyen, de előbb lesz egy időmérőnk és egy futamunk szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!