Friss hírek

Így gondolkodik a Ford az F1-es visszatérésről

Továbbra is túl magasak a költségek, ezért nem kíván visszatérni a Forma-1-be a Ford.


Továbbra is túl magasak a költségek, ezért nem kíván visszatérni a Forma-1-be a Ford.

Az amerikai vállalat a Ford Cosworth motorok révén utoljára 2004-ben volt érintett a Forma-1-ben, ám most, hogy a száguldó cirkusznak amerikai tulajdonosa lett, természetesen felmerült, hogy a jövőben visszatérhetnek a királykategóriába.

Hirdetés
 

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt reméli, a jövőben azok a gyártók is érintettek lesznek a 2020 utáni motorszabályok kialakításában, melyek jelenleg nem vesznek részt a Forma-1-ben.

A Fordnál viszont azt mondják, amíg ilyen magasak a költségek, nem éri meg nekik visszatérni a száguldó cirkuszba.

„Nem igazán vizsgáljuk a Forma-1-et. Nem látok sok esélyt arra, hogy belátható időn belül belevágunk” – mondta Dave Pericak, a Ford Performance igazgatója.

„A Forma-1 rendkívül drága. Ha megnézzük azokat a szériákat, melyekben most érintettek vagyunk, látható, hogy van relevanciájuk a kitűzött céljaink, a fejlesztéseink, a technológiánk és a szakembereink vonatkozásában, mindezt át tudjuk ültetni a közúti autógyártásba. Minden széria, melyben benne vagyunk, kiveszi a részét ebből.”

Pericak múlt héten tagadta azt is, hogy a Ford szeretne csatlakozni az IndyCar mezőnyéhez – a szakember azt mondja, sokkal több értelme van részt venni az olyan sorozatokban, mint a WRC vagy a Ralikrossz Világbajnokság.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!