Izgalmas versenyt vár Valenciában a Pirelli - F1VILÁG.HU

Izgalmas versenyt vár Valenciában a Pirelli

HIRDETÉS

Ugyan Valenciában eddig még nem láthattunk túlságosan izgalmas versenyeket, a Pirellinél remélik, ez idén megváltozik, és az elmúlt futamokhoz hasonlóan komoly csatákat láthatunk majd.


Ugyan Valenciában eddig még nem láthattunk túlságosan izgalmas versenyeket, a Pirellinél remélik, ez idén megváltozik, és az elmúlt futamokhoz hasonlóan komoly csatákat láthatunk majd.

A hétvégén a 2011-es idény nyolcadik állomására érkezik a Forma-1 mezőnye, ismét egy utcai pályán köröznek majd a versenyzők.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery az olasz gyártó hivatalos weboldalának nyilatkozva nemrégiben elmondta, miután Monacóban és Kanadában is rendkívüli versenyeket láthattunk, nagyon reméli, hogy Valenciában is hasonló izgalmak várnak a Forma-1 szerelmeseire.

„Az idei szezonban láthattunk pár fantasztikus utcai versenyt, a legutóbbi, kanadai megmérettetés az év egyik fénypontja volt, szóval reméljük, hogy Valenciában is hasonló izgalmakat látunk majd, habár meglehetősen nehéz előzni ezen a pályán” – mondta Hembery.

„A gumik elhasználódása elég magas lesz a pálya vonalvezetése, az aszfalt természete és az időjárási feltételek miatt, mivel várhatóan nagyon meleg lesz.”

„Ezen okok miatt döntöttünk úgy, hogy a közepes és a lágy keverékeket visszük magunkkal, amelyek jó ellenállási szintet biztosítanak a csapatoknak, különböző lehetőségeket kínálnak taktikai oldalról, és körülbelül 1 másodperc van körönként a két keverék között.”

A szakember hozzátette, csakúgy, mint korábban a kemény keverékű abroncsok esetében, a közepes komponens összetételén is változtattak, az új abroncsokat pedig a mezőny a Kanadai Nagydíj hétvégéjén már ki is próbálhatta.

„A fehér PZero abroncsok keverékén némileg módosítottunk, hogy azok egy kicsit tartósabbak legyenek, csakúgy, mint tettük azt a „szürke” gumik esetében Spanyolországban. A módosított keveréket a csapatok már tesztelték is Kanadában, a pénteki edzésnapon, így sok hasznos adatot szolgáltattak nekünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!