Jacques Villeneuve újra F1-es autóba ülhet - F1VILÁG.HU

Jacques Villeneuve újra F1-es autóba ülhet

Az Alpine tavaly autójával tesztelhet a hétvégi Olasz Nagydíjat követően a Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve.

Az 51 éves kanadai ex-versenyző utoljára 2006-ban, a Hockenheimringen versenyzett az F1-ben a BMW Sauber színeiben. Most azért kap lehetőséget, mert idén 25 éve, hogy megnyerte a világbajnokságot. A lehetőség a Canal+ televíziós csatorna révén merült fel.

„A Canal+, a francia csapat és francia TV révén történik meg, és 25 éve nyertem a Renault-val” – mondta Villeneuve a Motorsport.com című lapnak. „Szóval emiatt gurulhatok pályára. De a tavalyi autó lesz Monzában, és letekerni nem lehet őket, szóval tisztességes körök lesznek!”

„Három versenyt teljesítettem Fernandóval, szóval van múltam azzal a csapattal, és [a jelenlegi sportigazgató] Alan Permane volt a mérnököm. Szuperizgalmas a dolog. Őrület. És jó lesz megismerni ezeket az autókat. A szimulátorban már kipróbáltam. A modern autók nem olyan lenyűgözőek a lassú kanyarokban, de hihetetlen sebességre képesek.”

„Csupán jó ülésre lesz szükségem. Pokoli lesz, mert a G-erők hihetetlenek lesznek. Ami jó, hogy jó hosszú egyenesek vannak. Szóval lehet majd pihenni!”

Nemcsak Villeneuve, hanem a Canal+ kommentátora, Julien Febreau is körözhet majd az A521-essel Monzában, míg az Alpine az idei autót is pályára küldi filmforgatás céljából.

A tesztre egyébként jövő szerdán kerül majd sor, Villeneuve és Febreau pedig ezen a héten, egy 2012-es Lotus E20-assal hangolnak a Paul Ricard versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!