Jacques Villeneuve újra F1-es autóba ülhet - F1VILÁG.HU

Jacques Villeneuve újra F1-es autóba ülhet

HIRDETÉS
Az Alpine tavaly autójával tesztelhet a hétvégi Olasz Nagydíjat követően a Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is presented with the Pirelli Pole Position Award by Jacques Villeneuve during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Az 51 éves kanadai ex-versenyző utoljára 2006-ban, a Hockenheimringen versenyzett az F1-ben a BMW Sauber színeiben. Most azért kap lehetőséget, mert idén 25 éve, hogy megnyerte a világbajnokságot. A lehetőség a Canal+ televíziós csatorna révén merült fel.

„A Canal+, a francia csapat és francia TV révén történik meg, és 25 éve nyertem a Renault-val” – mondta Villeneuve a Motorsport.com című lapnak. „Szóval emiatt gurulhatok pályára. De a tavalyi autó lesz Monzában, és letekerni nem lehet őket, szóval tisztességes körök lesznek!”

„Három versenyt teljesítettem Fernandóval, szóval van múltam azzal a csapattal, és [a jelenlegi sportigazgató] Alan Permane volt a mérnököm. Szuperizgalmas a dolog. Őrület. És jó lesz megismerni ezeket az autókat. A szimulátorban már kipróbáltam. A modern autók nem olyan lenyűgözőek a lassú kanyarokban, de hihetetlen sebességre képesek.”

„Csupán jó ülésre lesz szükségem. Pokoli lesz, mert a G-erők hihetetlenek lesznek. Ami jó, hogy jó hosszú egyenesek vannak. Szóval lehet majd pihenni!”

Nemcsak Villeneuve, hanem a Canal+ kommentátora, Julien Febreau is körözhet majd az A521-essel Monzában, míg az Alpine az idei autót is pályára küldi filmforgatás céljából.

A tesztre egyébként jövő szerdán kerül majd sor, Villeneuve és Febreau pedig ezen a héten, egy 2012-es Lotus E20-assal hangolnak a Paul Ricard versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!