Ez már háború a Mercedes és a Red Bull között - F1VILÁG.HU

Ez már háború a Mercedes és a Red Bull között

HIRDETÉS
A Brazil Nagydíjon szintet lépett a Mercedes és a Red Bull világbajnoki címért folytatott küzdelme, melyet mostantól kezdve bátran nevezhetünk háborúnak. A hétvégi eseményeknek ráadásul nincs még vége, a Mercedes a Verstappen/Hamilton-incidens felülvizsgálatát kérte.
Lewis Hamilton Max Verstappen

Lewis Hamilton és Max Verstappen hétvégi incidensének felülvizsgálatát kérte a Mercedes azok után, hogy kedden nyilvánosságra került a holland előrefelé néző fedélzeti kamerájának felvétele, ami abszurd módon vasárnap nem állt a versenybírók rendelkezésére.

A felügyelők akkor úgy döntöttek, nem érdemes vizsgálni Verstappen agresszív védekezését, a Mercedes viszont az új bizonyítékok miatt újra kinyitja az ügyet. Kétlem, hogy bármit is várnának a dologtól, mert meggyőződésem, hogy a versenybírók nem fogják megváltoztatni az ítéletet. Ahogy Toto Wolff is említette hétvégén, mostantól kezdve szárazon tartják a puskaport, és mindenre ugranak – hát persze, hogy erre is, nehogy már kényelmesen érezze magát a Red Bull, pláne Christian Horner születésnapján!

Az viszont tény, hogy Verstappen fedélzeti kamerájának felvételei alapján jóval pontosabb képet kaphatunk arról, mi is történt a futam 48. körében.

Jól látható, hogy a holland nagyon mélyet fékez, már abszolút vesztesnek tűnő pozícióból akarja kivédeni a támadást. A kanyar csúcspontját szándékosan teljesen elrontja, és nagyon későn kezdi el befordítani az autót, hogy kiszorítsa Hamiltont. Nem gondolom úgy, hogy büntetést ért a manőver, bár szerintem sem volt „tiszta”, egy figyelmeztetést mindenképpen megért. Kettejük kemény küzdelmébe viszont az ilyenek talán beleférnek, és ezek fűszerezik meg a bajnoki harcot, amit mostantól kezdve bátran nevezhetünk háborúnak. A szezonból három verseny még hátravan, mi lesz itt még?!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!