Friss hírek

Jerome D’Ambrosio ül Grosjean helyére

A Lotus alakulata megerősítette, hogy Jerome D’Ambrosio helyettesíti majd a következő versenyhétvégén az Olasz Nagydíjtól eltiltott Romain Grosjeant. A belga tehetség izgatottan várja a hétvégét.A Lotus alakulata megerősítette, hogy Jerome D’Ambrosio helyettesíti majd a következő versenyhétvégén az Olasz Nagydíjtól eltiltott Romain Grosjeant.

A csapat francia fiatalja a Belga Nagydíjon Lewis Hamiltonnal ütközött, ezzel komoly balesetet okozott, és további három pilóta esett ki a versenyből. A versenybírák a futamot követően úgy ítélték, Grosjean súlyosan vétett a szabályok ellen, így nem vehet részt az Olasz Nagydíjon. A 26 éves pilóta sajnálja a történteket, ám elfogadta a büntetést, sem a csapat, sem ő nem fellebbezett a döntés ellen.

Valószínűsíthető volt, hogy Grosjeant az istálló tartalékpilótája, D’Ambrosio helyettesítheti majd Monzában, azonban olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Rubens Barrichello, Jamie Alguersuari vagy Adrian Sutil kapna lehetőséget a Lotustól.

A gárda megerősítette, D’Ambrosio fog Grosjean autójába ülni a következő hétvégén Olaszországban, a csapatfőnök, Eric Boullier pedig elmondta, döntésüket indokolja, hogy tesztpilótájuk nagyon tehetséges, és korábban már jól dolgozott a versenygépükkel.

„Amikor Jeromot [D’Ambrosio] leszerződtettük a csapat harmadik pilótájaként, egy olyan ember került hozzánk, aki nagyon motivált, tehetséges, és végigküzdötte az egész 2011-es szezont” – nyilatkozott a szakember.

„Tudjuk, hogy Jerome remekül beilleszkedett a csapatba, és nagyon jó munkát végzett, amikor vezette az E20-ast Mugellóban. Most kihívás neki egy nagydíjon versenyezni, ráadásul az egyébként is kihívást jelentő Monzában, de egy olyan autóban ülhet, ami képes arra, hogy dobogós eredményt érjünk el.”

D’Ambrosio elmondta, szeretné kihasználni a lehetőséget hétvégén, hogy megmutassa, mire képes a Lotus versenygépével, és egyben sok ponttal hálálná meg a csapatnak, hogy bizalmat kapott tőlük.

„Az volt a vágyam 2012-re, hogy újra Forma-1-es autóba ülhessek, ezért a lehetőségért két kézzel küzdök” – mondta a belga pilóta.

„Monza egy fantasztikus pálya, alig várom a pénteket. Tartalékversenyzőként minden hétvégén együtt dolgoztam a csapattal, részt vettem a találkozókon, mint a pilóták egyébként, szóval felkészültem. Monza egy nagyszerű helyszín, de eléggé technikás is, szóval nem szabad alábecsülnöm a feladatom.”

„Szeretném megszolgálni a csapat bizalmát jó néhány ponttal. Vasárnap visszaadom a kormányt Romainnak [Grosjean], szóval remélem, Olaszországban teljes mértékben megmutathatom a képességeimet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!