Jöhet az 5 másodperces időbüntetés

A Forma-1 csapatai nemrégiben megállapodtak abban, hogy a következő idénytől kezdődően enyhébb büntetések lépnek majd életbe a száguldó cirkuszban.


A Forma-1 csapatai nemrégiben megállapodtak abban, hogy a következő idénytől kezdődően enyhébb büntetések lépnek majd életbe a száguldó cirkuszban.

A 2014-es esztendőtől kezdődően például a versenybírók öt, illetve tíz másodperces büntetést is kiszabhatnak, melyeket az adott versenyző következő bokszkiállásához adnak majd hozzá.

Ha egy versenyző a szóban forgó futamon már nem tervez újabb bokszkiállást, a büntetést versenyidejéhez adják majd hozzá.

Az új rendszert azért vezetik be a jövőben, hogy a kisebb kihágásokért a versenyzőket ne kelljen bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtani.

A jövőre bevezetendő büntetési szisztémáról a Szingapúri Nagydíj helyszínén állapodtak meg a csapatok, véglegesen pedig a Motorsport Világtanács (WMSC) fogadhatja majd a jövő héten.

A királykategória alakulatai egyetértettek abban is, hogy jövőre a Pirelli más-más gumikeverékeket alkalmazhat az első, illetve hátsó kerekek esetében.

Továbbra is négy keverék lesz használatban – szuperlágy, lágy, közepes és kemény –, de az első és hátsó abroncsoknak nem feltétlenül kell azonosnak lenniük. Az új szabályra a turbómotorok bevezetése miatt van szükség, a nagyobb nyomatékkal bíró aggregátok ugyanis jobban megterhelik majd a hátsó gumikat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!