Jöhetnek a büntetőpontok a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Jöhetnek a büntetőpontok a Forma-1-ben

Az FIA készen áll bevezetni egy büntetőpont-rendszert, aminek alapján automatikus egyversenyes eltiltást kapna az adott versenyző.


Az FIA készen áll bevezetni egy büntetőpont-rendszert, aminek alapján automatikus egyversenyes eltiltást kapna az adott versenyző.

Romain Grosjean volt az első pilóta, aki egyversenyes eltiltást kapott ebben az évszázadban a Forma-1-ben, amiért az első kanyarban balesetet okozott a Belga Nagydíjon, ám a döntés meghozatalakor figyelembe vették az illetékesek azt is, hogy milyen galibákat okozott a közelmúltban.

 

A figyelmeztetésektől eltekintve, melyekből három egy szezonon belül egy 10 helyes rajtbüntetést vonz maga után, nincs olyan rendszer, ami büntetné azokat a versenyzőket, akik folyamatosan hasonló hibákat követnének el.

„Egy rendszert szeretnénk látni, amit a csapatokkal jövő szerdán megbeszélhetnénk Brazíliában, hasonlót, mint ami a közúti közlekedésben is létezik, miszerint büntetőpontokat lehet szerezni” – mondta Charlie Whiting az Autosportnak.

„Ha 12 pontot, vagy bármennyit begyűjtesz, akkor egy versenytől eltiltanak. Ez egy olyan dolog, amit meg kell beszélnünk.”

A szakember azt is hozzátette, hogy a különböző incidenseket másképp kell kezelni, és egy kisebb hibáért csak egy, míg nagyobbakért több büntetőpont járhatna, illetve nem csak a pályán, hanem az azon kívül történő „ügyekért” is járhatna büntetés.

Whiting persze tisztában van azzal is, hogy nehéz lesz a csapatok torkán lenyomni egy ilyen kezdeményezést, azonban bízik abban, hogy követőkre talál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!