Jordan: „Azt mondtam Schumachernek, húzz a p*csába!” - F1VILÁG.HU

Jordan: „Azt mondtam Schumachernek, húzz a p*csába!”

HIRDETÉS
Igazán érdekes történetet árult el a minap egy interjúban a korábbi F1-es csapatfőnök, a manapság már televíziós szakértőként tevékenykedő Eddie Jordan.
Fotó: Mercedes

Igazán érdekes történetet árult el a minap egy interjúban a korábbi F1-es csapatfőnök, a manapság már televíziós szakértőként tevékenykedő Eddie Jordan.

Az ír csapattulajdonos volt az, aki 1991-ben lehetőséget adott a Forma-1 ma már hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a bemutatkozásra – igaz, a német legenda a következő versenyen már a Benetton színeiben állt rajthoz.

Sőt, a Jordannél anno versenyezhetett Michael Schumacher öccse, Ralf is, aki Eddie Jordan elmondása szerint megnyerhette volna az 1998-as Belga Nagydíjat.

Ez volt az a verseny, ahol a Jordan első F1-es győzelmét szerezte – ami ráadásul rögtön kettős győzelem is lett, hiszen Damon Hill mögött Ralf Schumacher ért célba a 2. helyen.

A kiscsapat úgy került nyerő pozícióba, hogy az élen autózó Michael Schumacher egy lekörözés közben hátulról telibe trafálta David Coulthard McLarenjét – majd, hogy számon kérje a skót versenyzőt, a McLaren garázsába rohant.

Nem Coulthard volt azonban az egyetlen, akivel vitába keveredett Michael Schumacher – a német versenyző ugyanis Jordant is számon kérte, hogy miért nem engedte győzni öccsét, Ralfot.

Eddie Jordan ugyanis utasításba adta a kisebbik Schumachernek, semmi esetre sem előzheti meg csapattársát, Hillt, kockáztatva ezzel a kettős győzelem elvesztését.

„Damon nem nyert volna” – mondta Jordan az ír Independent című lapnak, hozzátéve, hogy Schumacher végig gyorsbab volt az angolnál.

„Természetesen. De nem engedtem őt előzni, illetve elég világossá tettem számára, hogy nem fog előzni. Később Michael dühösen odajött hozzám – azért, mert neki kellett volna győznie, másrészt pedig Ralf miatt.”

Hirdetés

„Azt mondtam neki, ’figyelj, Ralf évek óta vezet nálam, én pedig nem láttalak téged mostanában. Utoljára akkor találkoztunk, amikor elhúztál a Benettonhoz és azt gondoltad, okos voltál, de én mégis megszereztem a pénzed. Most pedig húzz a p*csába a garázsomból!’.”

„Ő erre azt válaszolta, hogy ’az öcsém biztosan nem fog nálad versenyezni jövőre’. Én erre azt mondtam, ’hadd adjak neked egy tanácsot: van egy dokumentum, amit úgy hívnak, szerződés. Ralfnak szerződése van velem a jövő évre, amiben van egy kivásárlási záradék. Szóval fizess, és viheted az öcsédet!’.”

„Kifizettek nekem két és fél milliót! Ralf a Williamshez szerződött. Én ingyen megszereztem a Williamstől [Heinz-Harald] Frenztent, aki győzött kétszer, és majdnem megnyerte a bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!