Jövőre 20 másodperccel gyorsabb lesz a szingapúri F1-es pálya! - F1VILÁG.HU

Jövőre 20 másodperccel gyorsabb lesz a szingapúri F1-es pálya!

Mintegy 20 másodperccel lesz gyorsabb jövőre a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjnak otthont adó utcai versenypálya, a 16-os és 19-es kanyarok közti szakaszt ugyanis 2023-ban nem használhatja a mezőny.

A versenypálya vonalvezetése átmenetileg változik csak meg a következő évi versenyre, egy új rendezvényhelyszínt alakítanak ki ugyanis Szingapúrban. Az építési munkálatok jövő márciusban kezdődnek majd, ami azt jelenti, hogy a 2023-as Szingapúri Nagydíjon a versenyzőknek nem lesz lehetőségük használni a szóban forgó pályaszakaszt.

A 16-os és 19-es kanyarok közti részt egy padlógázas szekció váltja majd, egy 379,3 méter hosszú egyenes a 15-ös, valamint az új 16-os kanyar között. A szimulációk alapján pedig a köridő drasztikusan, 20 másodperccel is lecsökkenhet, ami azt jelenti, hogy a versenyzők jó eséllyel 1 perc 27 másodperc alatt körbeérnek majd. Az idei versenyhétvégén Charles Leclerc 1 perc 49,412 másodperces idővel szerezte meg a rajtelsőséget – noha a körülmények nem voltak ideálisak a nedves aszfalt miatt.

A pálya hossza jövőre 4928 méter lesz majd, a körök számát pedig 61-ről 63-ra növelik. A helyi építészek és az F1 vezetése ugyan már jóváhagyta a változtatást, formálisan még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) is el kell fogadnia.

Amint az új rendezvényhelyszín felépül, 2024-től már újra a jól megszokott vonalvezetést használhatja az F1-es mezőny.

A szingapúri pálya 2023-as vonalvezetése

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!