Jövőre a topcsapatokkal harcolna az Aston Martin

Sergio Perez, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green abban bízik, a Forma-1 új financiális szabályai miatt a jövőre már Aston Martin néven szereplő istálló a nagy csapatokkal csatázhat majd.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán hagyta jóvá azokat a szabálymódosításokat, melyekkel a csapatok a költségcsökkentést, illetve a kiegyenlített küzdelmeket célozták meg.

A legfontosabb lépés, hogy 145 millió dolláros – azaz mintegy 46 milliárd forintos – költségvetési plafont vezetnek be a Forma-1-ben.

Andrew Green, a Racing Point technikai igazgatója egy korábbi interjúban azt mondta, csapatuk készen áll arra, hogy kihasználja az új financiális szabályokban rejlő lehetőségeket.

A szakembert nemrég arról kérdezték, véleménye szerint a mostani mintegy 450 főről növelniük kell-e az istálló létszámát körülbelül 800 főre.

„Ha 1 éve kérdeztek volna erről, akkor feltehetően igen lett volna a válasz. De most nem. A mostani helyzetben, illetve a 2022-ben érkező szabályokkal nem” – mondta Green.

„Azt gondolom, a topcsapatok mondhatni dinoszauruszok, viszont kicsinek, soványnak és hatékonynak kell lenni, és szerintem ebben rejlik a mi erőnk. Ami a szabályok financiális részét illeti, szerintem nekünk kedveznek.”

„Kétségkívül lehetővé teszik majd számunkra azt, hogy az úgynevezett nagy csapatok ellen harcoljunk, hiszen azok már nem lehetnek nagy csapatok többé. Vissza kell venniük, és a mi szintünkhöz kell közelíteniük.”

„Évek óta dolgozunk már hatékonyan. Nagyon hosszú ideje ezen a szinten vagyunk, és szerintem tisztességes munkát végzünk. Persze nem azt mondom, hogy most vagyunk a legjobbak, és nem is lehetnénk jobbak, mert természetesen lehetnénk.”

„De hosszú ideje csináljuk már, és szerintem megfelelő rendszerünk és csoportjaink vannak, akik tudják, hogyan dolgozzanak egy ilyen költségvezérelt környezetben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS