Jövőre AlphaTauri névvel indulhat a Toro Rosso

SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2019 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21NB6JPWN2111 // Usage for editorial use only //
2020-tól új nevet kaphat a Toro Rosso, ugyanis a csapat kérelmet nyújtott be a névváltoztatásra. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a többi csapatnak is jóvá kell ezt hagynia.

A Toro Rosso 2006 óta tagja a Forma-1 mezőnyének. Az egykori Minardi istállót vásárolta fel Dietrich Mateschitz, akit régi jó barátja, Gerhard Berger beszélt rá annak idején erre a projektre. A Red Bull olasz nevén (a Toro Rosso olaszul vörös bikát jelent) futó istálló alaposan kiveszi a részét az osztrák energiaitalgyártó cég utánpótlás-nevelésében. A faenzai-i székhelyű csapat olyan versenyzőket nevelt ki, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat vagy éppen Max Verstappen.

Hosszú évek óta keringtek olyan pletykák, hogy Mateschitz el akarja adni a csapatot, erre azonban végül mégsem került sor. Ezúttal úgy döntöttek, hogy a következő évtől AlphaTauri néven szeretnék indítani a csapatot.

A névváltoztatás mögött feltehetőleg marketing érdek lapulhat, ugyanis az AlphaTauri a Red Bull által 2016 óta üzemeltett divat üzletlánc. A salzburgi székhelyű divatcég a Taurus csillagképről kapta a nevét, ami az eddig ismert világegyetem egyik legrégebbi csillagcsoportja.

A névváltoztatáshoz a kereskedelmi jogtulajdonos és az F1 Bizottság jóváhagyása is szükséges. A közeljövőben egy elektronikus szavazás útján keresztül döntenek majd a névváltoztatás elfogadásáról.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!