Friss hírek

Jövőre AlphaTauri névvel indulhat a Toro Rosso

2020-tól új nevet kaphat a Toro Rosso, ugyanis a csapat kérelmet nyújtott be a névváltoztatásra. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a többi csapatnak is jóvá kell ezt hagynia.

A Toro Rosso 2006 óta tagja a Forma-1 mezőnyének. Az egykori Minardi istállót vásárolta fel Dietrich Mateschitz, akit régi jó barátja, Gerhard Berger beszélt rá annak idején erre a projektre. A Red Bull olasz nevén (a Toro Rosso olaszul vörös bikát jelent) futó istálló alaposan kiveszi a részét az osztrák energiaitalgyártó cég utánpótlás-nevelésében. A faenzai-i székhelyű csapat olyan versenyzőket nevelt ki, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat vagy éppen Max Verstappen.

Hosszú évek óta keringtek olyan pletykák, hogy Mateschitz el akarja adni a csapatot, erre azonban végül mégsem került sor. Ezúttal úgy döntöttek, hogy a következő évtől AlphaTauri néven szeretnék indítani a csapatot.

Hirdetés
 

A névváltoztatás mögött feltehetőleg marketing érdek lapulhat, ugyanis az AlphaTauri a Red Bull által 2016 óta üzemeltett divat üzletlánc. A salzburgi székhelyű divatcég a Taurus csillagképről kapta a nevét, ami az eddig ismert világegyetem egyik legrégebbi csillagcsoportja.

A névváltoztatáshoz a kereskedelmi jogtulajdonos és az F1 Bizottság jóváhagyása is szükséges. A közeljövőben egy elektronikus szavazás útján keresztül döntenek majd a névváltoztatás elfogadásáról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jövőre AlphaTauri névvel indulhat a Toro Rosso
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!