Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Jövőre is az F1-es naptárban maradhat a Német Nagydíj!

Fotó: Pirelli

A legfrissebb sajtóhírek szerint 2019-ben is a Forma-1-es versenynaptárban marad a Német Nagydíj – a sportág vezetői állítólag megállapodtak a Hockenheimringgel az elmúlt hétvégén.

Bár a Liberty Media és a német versenypálya képviselői a végleges szerződést a hírek szerint még nem írták alá, úgy tudni, ez már csak formalitás, és minden adott ahhoz, hogy 2019-ben 21 futamosra bővüljön az F1-es naptár.

Az F1VILÁG értesülései szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jövő héten teszi közzé a következő szezon előzetes programtervét, de lehet, hogy erre már a hétvégi Olasz Nagydíj idején sor kerülhet.

A Motorsport.com úgy tudja, a Német Nagydíj új szerződése mindössze 1 évre szól, és igyekeztek minél gyorsabban tető alá hozni, hogy a Hockenheimring a lehető legjobban fel tudjon készülni a versenyrendezésre, és elkezdhesse a jegyértékesítést.

A versenypálya ráadásul így némi levegőhöz juthat, mielőtt elkezdenek egy másik, öt évre szóló kontraktusról egyeztetni, mely hosszabb távon is biztosíthatja a Német Nagydíj F1-es jövőjét.

Bár úgy tudni, a verseny jogdíját csökkentették annak érdekében, hogy Németország továbbra is futamot rendezzen, a pálya tovább egyeztet lehetséges támogatókkal – köztük állítólag a Mercedesszel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!