Friss hírek

Jövőre már Bahreinben lehetnek az F1-es téli tesztek

Spanyolország helyett Bahreinben tarthatják a Forma-1-es téli teszteket 2019-ben – a csapatok jelenleg is egyeztetéseket folytatnak a kérdésben.

Bahreinben már korábban is sokszor teszteltek itt a csapat – 2006 és 2009 között is tartottak itt téli gyakorlást, akárcsak 2014-ben, ám mindig európai helyszínekkel közösen.

Hirdetés
 

A különbség ezúttal az lenne, hogy minden tesztet itt bonyolítanának le a 2019-es szezon előtt – kivéve persze a filmforgatási napokat.

A csapatok mindig az európai helyszíneket preferálták logisztikai és pénzügyi okokból, az elmúlt években azonban a kedvezőtlen téli időjárás sokszor megnehezítette a mezőny dolgát.

Úgy tudni, a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media hozzájárulhat az utaztatás költségeihez, így jövőre már Bahreinben lehetnek a téli tesztek.

Összesen egyébként 8 előszezoni tesztnapot tartanak: az első gyakorlásra február 18-21., a másodikra február 26. és március 1. között kerül sor.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az évközi tesztek számát is egyre csökkentenék, így jövőre vélhetően már nem lesz kétnapos teszt augusztusban, a Hungaroringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!