Júliusra elkészül első V6-osával a PURE

Vélhetően már nyár közepén felbőghet majd a Forma-1-be motorszállítóként 2014-ben csatlakozó PURE nevű vállalat első V6-os erőforrása.


Vélhetően már nyár közepén felbőghet majd a Forma-1-be motorszállítóként 2014-ben csatlakozó PURE nevű vállalat első V6-os erőforrása.

Craig Pollock, a vállalat tulajdonosa elárulta, véleménye szerint 2014-ben – amikor életbe lép az új motorformula az autósportok csúcsosztályában – csupán a PURE lesz az, mely független motorbeszállítóként ellátja aggregátjaival a királykategória egyes csapatait.

Jelenleg négy vállalat, a Mercedes, a Ferrari, a Renault és a Cosworth szállít aggregátokat a mezőnynek, utóbbi azonban a feltételezések szerint hamarosan hátat fordít a sportnak. Ezen a véleményen van Pollock is, aki a Speedweeknek adott interjújában kifejtette, véleménye szerint 2014-ben is négy motorszállító közül választhatnak a csapatok.

„Meggyőződésem, hogy négy motorgyártó lesz a Forma-1-ben 2014-ben” – magyarázta a szakember. „Ezek a Renault, a Ferrari, a Mercedes és a Pure.”

Pollock elárulta, nemrégiben találkozott a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal, akit állítólag lenyűgöztek a PURE céljai.

A szakember hozzátette, a korábban a Ferrarinál is motorfőnökként tevékenykedő Gilles Simon kezei alatt épülő V6-os motor tervezése befejeződött, így azt már júliusban tesztelhetik a próbapadon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!