Orosz Nagydíj

Kedden újra összeül a Motorsport Világtanács

Csütörtökön újra összeül majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) – a résztvevő felek a párizsi értekezésen számos témát megvitatnak majd.Csütörtökön újra összeül majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC), az Autosport című angol szaklap pedig mai cikkében beszámol arról is, miről tárgyalnak majd az érintettek Párizsban.

A brit médium szerint a fő témát holnap az FIA és a Bernie Ecclestone által szorgalmazott olcsóbb erőforrás szolgáltatja majd, melyet a tervek szerint 2017-től tesznek majd elérhetővé a csapatok számára, és melynek legyártására két vállalat, az Ilmor és az AER adta be pályázatát.

Az ötlet vegyes véleményeket váltott ki a Forma-1-ben résztvevő csapatokból, a Toro Rosso főnöke, Franz Tost támogatja az elképzelést, miközben a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint az rossz irányba viheti el a száguldó cirkuszt.

A WMSC keddi ülésén ezen téma mellett szó lesz majd a Manor-Marussia névváltoztatásáról, valamint a 2017-es aerodinamikai szabályokról is. Úgy tudni, akár már a jövő évre is módosulhat a technikai szabályzat, az Autosport szerint erről is értekeznek majd a csapatok Párizsban.

Szó lesz a Pirelli jövő évi gumitesztjeiről is, az olasz gyártó ugyanis szeretne minél több tesztlehetőséget, főleg azért, hogy a lehető legjobban fel tudjon készülni a 2017-es idényre, amikor is jelentősen átalakulnak a Forma-1 technikai szabályai.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS