Kicsit változnak azért az F1-es autók 2021-re - F1VILÁG.HU

Kicsit változnak azért az F1-es autók 2021-re

HIRDETÉS
„Kissé eltérően” néznek majd ki a 2021-es Forma-1-es versenyautók, habár az idei versenygépeket kvázi átmentik majd a következő évre – mondja Andrew Green, a Racing Point technikai igazgatója.
Lance Stroll, Racing Point RP20

A koronavírus-járvány miatt a 2021-re tervezett új technikai szabályok bevezetését 1 évvel elhalasztották, a csapatok pedig abban is megállapodtak, hogy a következő évre befagyasztják a fejlesztéseket, így a versenyautók jelentős részét átmentik majd 2021-re.

Úgy tudni, egy zsetonrendszert vezetnek majd be, mely bizonyos fejlesztéseket lehetővé tesz a csapatok számára, Andrew Green, a Racing Point technikai igazgatója pedig arra számít, emiatt lesznek azért vizuálisan is észrevehető változások.

„Komoly törekvés van arra vonatkozóan, hogy a tervezés jelentős részét átmentsük 2021-re, hogy csökkentsük a költségeket” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Szóval azt gondolom, jelentős átmentés lesz majd minden csapat részéről – ennek egy részét a szabályok kényszerítik majd ránk, de persze lesz olyan is, ami azért kerül átmentésre, mert most egy teljesen más menetrend szerint dolgozunk.”

„Mivel mindenki otthon ül és nem dolgozik, nem lehet autót fejleszteni. Nincs fejlesztés, szóval egyre inkább tolódnak az idei autók a következő évre.”

„Az autó nevén változtatni fogunk [a Racing Point jövőre már Aston Martin néven folytatja – a szerk.], és azt gondolom, mire megérkezünk majd Melbourne-be, minden autó kicsit máshogy fog kinézni. De jelentős mértékű átmentés lesz mindenki részéről a jövő évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!