Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre - F1VILÁG.HU

Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre

HIRDETÉS
A Forma-1 vezetősége szerdán hivatalos közleményben jelentette be, 2023-ban mely versenyhelyszíneken tartanak majd sprintfutamot.
Start race 63 RUSSELL George (gbr), Mercedes AMG F1 Team W13, action 44 HAMILTON Lewis (gbr), Mercedes AMG F1 Team W13, action 01 VERSTAPPEN Max (nld), Red Bull Racing RB18, action 11 PEREZ Sergio (mex), Red Bull Racing RB18, action during the Formula 1 Heineken Grande Premio de São Paulo 2022, Sao Paulo Grand Prix Grand Prix 2022, 21st round of the 2022 FIA Formula One World Championship from November 11 to 13, 2022 on the Interlagos Circuit, in Sao Paulo, Brazil - Photo Antonin Vincent / DPPI

Azt már korábban tudni lehetett, hogy jövőre már nem három, hanem hat helyszínen is sprintfutamot tartanak a hagyományos időmérő helyett szombaton, azt azonban csak szerdán jelentették be, hogy mely helyszíneken dolgozhat majd az új formátum szerint az F1-es mezőny.

A Forma-1 közleménye szerint Bakuban, Spielbergben, Spában, Katarban, Austinban és Interlagosban lesznek majd sprintfutversenyek jövőre. Ezeken a hétvégéken pénteken tartják majd az időmérőt, ami a másnapi rövid verseny rajtsorrendjéről dönt majd.

A formátum 2021-ben debütált sikerrel az F1-ben, akkor az idei évhez hasonlóan három helyszínen volt sprint a szombati időmérő helyett.

Könnyen lehet egyébként, hogy 2023-ra valamelyest módosítanak a formátumon: korábban felmerült, hogy a sprintfutamokat különálló eseményként rendezzék meg szombatonként, magyarán, hogy ne azok döntsenek a vasárnapi versenyek rajtsorrendjéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!