Friss hírek

Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre

A Forma-1 vezetősége szerdán hivatalos közleményben jelentette be, 2023-ban mely versenyhelyszíneken tartanak majd sprintfutamot.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy jövőre már nem három, hanem hat helyszínen is sprintfutamot tartanak a hagyományos időmérő helyett szombaton, azt azonban csak szerdán jelentették be, hogy mely helyszíneken dolgozhat majd az új formátum szerint az F1-es mezőny.

A Forma-1 közleménye szerint Bakuban, Spielbergben, Spában, Katarban, Austinban és Interlagosban lesznek majd sprintfutversenyek jövőre. Ezeken a hétvégéken pénteken tartják majd az időmérőt, ami a másnapi rövid verseny rajtsorrendjéről dönt majd.

Hirdetés
 

A formátum 2021-ben debütált sikerrel az F1-ben, akkor az idei évhez hasonlóan három helyszínen volt sprint a szombati időmérő helyett.

Könnyen lehet egyébként, hogy 2023-ra valamelyest módosítanak a formátumon: korábban felmerült, hogy a sprintfutamokat különálló eseményként rendezzék meg szombatonként, magyarán, hogy ne azok döntsenek a vasárnapi versenyek rajtsorrendjéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!