Kiderült, miért lett megint fekete a Mercedes F1-es autója - F1VILÁG.HU

Kiderült, miért lett megint fekete a Mercedes F1-es autója

HIRDETÉS
Fekete színben pompázik 2023-ban a Mercedes Forma-1-es versenyautója, ennek legfőbb okairól pedig a bemutatón beszélt az istállót irányító Toto Wolff.
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch - Render

A német csapat 2020-ban és 2021-ben ugyanilyen színben küldte pályára versenyeit, akkor azonban ezzel a lépéssel az egyenlőségre igyekezett felhívni a figyelmet. Tavaly a Mercedes autói már újra a jól megszokott ezüst színben tündököltek, ezért sokan meglepődhettek azon, hogy a csapat ma bemutatott W14-es versenygépén ismét a fekete szín dominál.

Most azonban egészen más okok állnak emögött – erről Toto Wolff csapatfőnök beszélt.

„Tavaly túlsúlyosak voltunk” – mondta a a szakember. „Idén megpróbáltuk kideríteni, miből tudunk kisajtolni minden egyes grammot. Szóval a történelem ismétli önmagát. Látható, hogy az autón találhatók nyers karbonelemek is azok mellett, amiket mattfeketére festettünk.”

„Amikor 2020-ban változtattunk a fényezésen, annak természetesen a legfőbb oka az volt, hogy támogassuk az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos ügyeket, ami továbbra is közel áll a szívünkhöz. A fekete szín akkor DNS-ünk részévé vált, szóval örülünk, hogy visszatértünk hozzá.”

A Mercedes új autóját hamarosan pályára is viheti Lewis Hamilton és George Russell Silverstone-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!