Kihallgatták a kémügy egyik főszereplőjét - F1VILÁG.HU

Kihallgatták a kémügy egyik főszereplőjét

HIRDETÉS

A Ferrari egykori mérnöke, Nigel Stepney a riportereknek elmondta, teljesen nyugodt volt, miután hétfőn találkozott a modenai kerületi ügyésszel, aki kihallgatta a tavalyi évet beárnyékoló kémügyben.

A Ferrari egykori mérnöke, Nigel Stepney a riportereknek elmondta, teljesen nyugodt volt, miután hétfőn találkozott a modenai kerületi ügyésszel, aki kihallgatta a tavalyi évet beárnyékoló kémügyben.

A brit szakember, akit az ügy kirobbanását követően azonnal menesztett a Ferrari, a vád alapján bizalmas technikai információkat szivárogtatott ki csapatától, és adott át a McLaren akkori főtervezőjének, Mike Coughlannek.

A kémügy kirobbanása miatt kizárták a McLarent a 2007-es konstruktőrök versenyéből, és a Nemzetközi Automobil Szövetség rekordösszegű, 100 millió dolláros büntetés befizetésére kötelezte a wokingi alakulatot.

Annak ellenére, hogy az FIA már lezárta az ügyet, miután a McLaren nyílt levében bocsánatot kért az érintett felektől a történtek miatt, a jogi eljárás mind Nagy Britanniában, mind pedig Olaszországban tovább folytatódik.

Az eljárás részeként a modenai kerületi ügyész, Giuseppe Tibis hallgatja meg a feleket az ügyben. A tavalyi évben Fernando Alonso és a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa is látogatást tett Olaszországban, hogy választ adjon néhány eddig még tisztázatlan kérdésre, most pedig Stepney kapott idézést.

Tibis elmondta, hogy a kémügy egyik főszereplője együttműködő és készséges volt a kihallgatás során, ami eredményesen zárult.

Stepney védőügyvédje, Sonia Bartolini még korábban elmondta, bár ügyfele valóban kapcsolatba lépett Coughlannel, nem adott át neki bizalmas információkat. A jogi képviselő továbbá azt is elhintette, véleménye szerint más érintetteket nem hallgattak ki elég alaposan az ügyben.

A Ferrari eközben azzal is gyanúsítja egykori alkalmazottját, hogy szabotázs akciót tervelt ki az olasz gárda ellen a Monte Carlói Nagydíjon, ahol titokzatos fehér port találtak az autók tanksapkája körül, melynek maradványai Stepney nadrágzsebében is felfedezhetők voltak.

Korábban úgy volt, hogy a McLaren csapatvezetője, Ron Dennis is találkozni fog Tibisszel, azonban a brit szakember meghallgatását elnapolták.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!