Friss hírek

Kisebb incidenssel kezdett Albon a Williamsnél

Kisebbfajta drámát kellett átélnie a Williams csapatánál eltöltött munkanapján Alexander Albonnak. A brit-thai versenyző úgy érzi, 2022-ben felkészülten térhet vissza a Forma-1-be.

Albon a 2021-es szezont kénytelen volt kihagyni, a Red Bull Racingnél ugyanis elveszítette ülését Sergio Perezzel szemben.

A fiatal pilóta azonban a Red Bull kötelékében maradt, és az energiaital-gyárosok tartalékversenyzőjeként tevékenykedett, illetve rengeteget dolgozott a Milton Keynes-i szimulátorban. Emellett rajthoz állt a német túraautó-bajnokságban, azaz a DTM-ben is.

Hirdetés
 

Albon idén újra versenyzési lehetőséget kap: a Williams csapatával térhet vissza a rajtrácsra, nemrég pedig teljesítette első munkanapját is a csapat angliai gyárában – ami viszont nem ment olyan simán!

„Már az első napon elveszítettem a slusszkulcsomat, de sikerült megtalálni, ami nagyszerű!” – mondta az ifjú tehetség.

„Azt hittem, a vacsoratálcán hagytam, szóval meg akartam már nézni a szemetesben, de szerencsére csak a kanapé mellett volt a szimulátorteremben. Szóval megspóroltunk egy utat a szemeteshez!”

Albon a kezdeti problémák ellenére hasznosan töltötte az időt a grove-i gyárban, megismerkedett a csapat tagjaival, és elmondása szerint lenyűgözte őt az, milyen nagy istállóról van szó.

„Sokan egy meghitt csapatként tekintenek a Williamsre, de egy méretes istállóról van szó. Sokan dolgoznak itt a marketingtől kezdve az aerodinamikáig, a műhelyektől a könyvelésig. Szóval nagy csapat.”

„Sok új arccal találkoztam, és még nem tudom olyan biztosan mindenki nevét, de nagyszerű volt mindenkivel találkozni. Egy igazán nemzetközi csapat, sok név van, amiket még nem memorizáltam, de ez is meg fog történni!”

„És találkozhattam azokkal is, akikkel együtt dolgozom majd mérnöki oldalról, illetve a szimulátorban. Megtanultuk, hogyan csináljuk a dolgainkat, hogy mire van szükségem nekem, és mire van szükségük nekik.”

Albon úgy érzi, felkészülten vághat neki a 2022-es idénynek.

„Ez lesz a harmadik évem az F1-ben, de úgy érzem, sok tapasztalatot szereztem már. Nem újoncként vágok bele, tudom, mit csinálok, és mit akarok. Nagyszerű együtt dolgozni ezzel a csapattal, hallgatnak rám, hallgatni fogunk egymásra, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!