Komolyan elkezdtek tárgyalni az F1-es Német Nagydíjról - F1VILÁG.HU

Komolyan elkezdtek tárgyalni az F1-es Német Nagydíjról

HIRDETÉS
Azok után, hogy kiderült, a brit kormány karanténrendelete akadályt gördíthet a silverstone-i Forma-1-es versenyek útjába, a száguldó cirkusz vezetősége komolyan elkezdett egyeztetni a Hockenheimring tulajdonosaival.
Sebastian Vettel Ferrari

Arról már hetekkel ezelőtt napvilágot láttak hírek, hogy az idei naptárban eredetileg nem szereplő Hockenheimring zárt kapus Forma-1-es versenynek adhat otthont, a legfrissebb értesülések szerint pedig arról szólnak, egyre nagyobb esély van erre – a német versenypálya ráadásul nem is egy, hanem két futamnak is otthont adhat.

A júliusi, ausztriai idénynyitó futamok után az F1-es mezőny Silverstone felé vette volna útját, a brit kormány június elején életbe lépő szigorítása azonban lehetetlenné teheti a versenyrendezést a legendás pályán.

Nagy-Britanniában ugyanis a jövő hónaptól 14 napra karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki külföldről érkezik, és bár egyeztetések folytak erről, a Forma-1 mezőnyével sem kivételeznének.

A Hockkenheimring vezérigazgatója, Jorn Teske a Motorsport.com című lapnak adott interjúban elárulta, felgyorsultak az egyeztetések a Liberty Mediával az esetleges németországi versenyek megrendezésével kapcsolatban.

„Való igaz, hogy folyamatban vannak az egyeztetések a Forma-1-gyel” – mondta a szakember. „Az alkalmi beszélgetésekről átváltottunk abba a módba, hogy elkezdjük kiötölni a dolgokat.”

„Próbáljuk kitalálni, milyen körülmények között lehetne megvalósítható egy ilyen dolog – hogyan zajlana a jóváhagyatás folyamata, mi a helyzet a fertőzöttséggel, a pálya elérhetőségével. És természetesen a gazdasági feltételekről is egyeztetünk. Ezek fontos kérdések.”

Teskte azt mondja, a brit kormány döntése után nőtt a hockenheimi versenyek esélye, noha azt leszögezte, az, hogy futamot rendeznek, nem feltétlenül függ Silverstone sorsától.

„Úgy fest, hogy Anglia karanténmentességekkel kapcsolatos állásfoglalása hatással lehet az európai versenynaptárra, így ránk is. Viszont ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy automatikusan kiesik a versenyünk, ha végül megrendezik a Brit Nagydíjat.”

A szakember kifejtette, csak akkor látják vendégül az F1-es mezőnyt, ha financiális szempontból van értelme – hiszen nézők nélkül bevételhez eleve nem jutnának a jegyértékesítésből.

Hirdetés

„Nem vállalhatunk gazdasági kockázatot a Forma-1-es versenyrendezéssel” – magyarázta. „Ehhez ragaszkodunk. Sőt, egy lépéssel tovább megyek: egy ilyen évben, mint a mostani, pénzt kell szereznünk! Más mód nincs.”

„Hónapok óta nem tudtunk megfelelően működni, nem tudtunk versenyt rendezni. Ezt bizonyos mértékig kompenzálnunk kell. Szóval arra az időre, melyre idelátogatna a Forma-1, muszáj lenne némi bevételre szert tennünk, hogy legyen értelme a dolognak.”

A Hockenheimring vezérigazgatója beszélt arról is, az európai helyzetet látva nagyon rugalmasnak kell lenniük a dátumokat illetően.

„El tudom képzelni, hogy lesz egy előzetes versenynaptárunk néhány kérdőjellel. Ez főleg azért van így, mert bizonyos országokban a jogi helyzetet egyszerűen nem lehet megfelelően értékelni. A koronavírus-helyzet a különféle szabályozásokkal nagyon képlékeny. Ami ma érvényes, az lehet, hogy holnap már nem lesz az.”

Angliában várhatóan a hét végéig döntenek arról, hogy a Forma-1-et mentesítik-e a karanténszabályozás alól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!