Friss hírek

Koronavírus: Megtartják az F1-es Ausztrál Nagydíjat

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői nem tartanak attól, hogy a koronavírus miatt elmarad a március közepére tervezett melbourne-i idénynyitó.

A MotoGP szervezője, a Dorna vasárnap jelentette be, törli a katari évadnyitót, az ország ugyanis komoly szigorításokat vezetett be az Olaszországból érkezőkkel szemben, ami nagyban megnehezíti a mezőny utazását.

Katarban jelenleg minden, Olaszországból közvetlen járattal érkező utast, valamint mindazokat, akik az elmúlt két hétben Olaszországban jártak, legalább 14 napig azonnal karanténba helyeznek.

Hirdetés
 

Ausztráliában szintén intézkedéseket vezettek be az Olaszorszából érkezőkkel szemben: azoknak, akik az orvosi- vagy idősgondozási szektorban dolgoznak, visszatérésük után önkéntes karantént javasolnak két hétre.

Az Albert Parkban ugyanakkor lassacskán elkészül az idénynyitónak otthont adó versenypálya, és mivel Ausztrália továbbra is fogadja az Olaszországból érkezőket, az Ausztrál Nagydíj szervezői arra számítanak, megtartják a március 15-i versenyt.

„A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon résztvevők biztonsága és egészsége rendkívül fontos” – nyilatkozta egy közleményben Andrew Westacott, az AGPC ügyvezetője.

„Az Australian Grand Prix Corporation komoly egészségügyi, biztonsági és vészhelyzeti szabályokkal rendelkezik minden eseményén, és az egészségügyi ügynökségekkel és hatóságokkal továbbra is együttműködünk, hogy kezeljük ezt az ügyet.”

„A versenyig folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, fogadjuk a téma szakértőinek útmutatásait, beleértve Viktória-állam, illetve az ország egészségügyi tisztviselőiét.”

„A Forma-1 megerősítette, hogy megtartja az Ausztrál Nagydíjat, mi pedig örömmel fogadjuk őket és a csapatokat Melbourne-ben a következő hetekben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Koronavírus: Megtartják az F1-es Ausztrál Nagydíjat
Verstappen reméli, lesznek még könnyű világbajnoki győzelmei
A Ferrari vezérigazgatója elégedetlen az F1-es csapat idei eredményével
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!