Kubica: Az eredmények beárnyékolják azt, amit valójában elértem

Robert Kubica (POL) Williams Racing. Hungarian Grand Prix, Saturday 3rd August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Williams
Robert Kubica, a Williams versenyzője elmondta, ő látja az idei F1-es szezon pozitívumait akkor is, ha sokan kritizálják őt teljesítménye miatt.

Kubica 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, azóta azon dolgozott, hogy visszatérhessen a Forma-1-be. Ez idén végre sikerült a lengyel pilóta számára, azonban teljesítménye – és csapata, a Williams teljesítménye is – elmaradt attól, amit sokan vártak volna. 

A lengyel pilóta ugyanakkor boldog, hogy elérte célját, amit a balesete után kitűzött maga elé: visszatérhetett a száguldó cirkuszba. 

„Ismerem ezt a világot. De számomra ez a dolog csak pozitív. A célom az volt, hogy az emberek ne úgy nézzenek rám, mint a pilótára, aki majdnem elvesztette a karját. Azt akartam, hogy úgy tekintsenek rám, mint más versenyzőkre – eredményekkel” – mondta Kubica. „De számomra és a Williams számára az eredmények nincsenek ott.”

„Nem ilyen évet reméltünk. A teljesítményen kívül voltak más szituációk is, amelyeket meg kellett oldanunk. De számomra sok pozitívum történt, amit sajnos beárnyékolnak a stopperórán látható számok.”

„Megmutattam, hogy a korlátaim jobban látszódnak az autón kívül, mint azon belül.”

„Annak ellenére, hogy mi történt velem, és az elmúlt évek ellenére – ami nagyon kemény volt -, még mindig Forma-1-es versenyző vagyok.”

„Soha, senki nem tett volna egy centet sem arra, hogy be tudom venni az első kanyart. Ehelyett most a kanyarokban vagyok a legjobb.”

„Azt mondták, Monaco nem fog menni, de az volt az egyik verseny, ahol a legjobb teljesítményt nyújtottam. Én már nyugodtan alszom.

„Többé már nem gondolok a korlátaimra. Nem is emlékszem, hogy hogy vezettem 10 évvel ezelőtt. El kellett fogadnom magam olyannak, amilyen most vagyok” – folytatta a lengyel, akit rengeteg szurkoló támogatott idén, például a Hungaroringre is több ezer rajongója látogatott el. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!