Verstappen vs. Ocon

Kubica: Célok? Maradjon egyben az autó!

Fotó: Williams
Fotó: Williams
Robert Kubica az F1-es téli tesztek befejeztével sem nyilatkozott pozitívabban a Williams 2019-es versenygépéről, mint korábban.

A Williams számára keserűen indul a szezon: az első két tesztnapot kénytelenek voltak kihagyni, mert az autó nem készült el és nem érkezett meg időben Barcelonába. 

A 2019-es mezőny pilótái közül Kubica tette meg a legkevesebb kört a teszteken: összesen 268 kört és 1247 kilométert teljesített – Lewis Hamilton volt a legszorgalmasabb a két hét alatt, az ő neve mellett 638 kör és 2970 kilométer szerepel. 

Kubica már korábban is úgy nyilatkozott, rendkívül csalódott az eddig látottak miatt, és úgy érzi, nem sikerült megfelelően felkészülnie a szezonra. 

„Nehéz lesz úgy menni az első versenyre 8 év után, hogy nem sikerült megfelelő munkát végezni a teszten” – panaszkodott Kubica. „De ez a helyzet, és nem tudok változtatni rajta, szóval meg kell bizonyosodnom arról, hogy az én részemről mindent megteszek.”

20 százalékát tudom azoknak a dolgoknak, amit tudnom kellene, mielőtt Auszráliába megyünk. A többi ismeretlen számomra. Nem teljesítettem 15 körösnél hosszabb etapot, szóval sok a kérdőjel. De ez a valóság – kihoztuk a maximumot abból, amink volt.”

„Az utolsó köröm, amikor úgy éreztem, hogy az autó jó volt, az szerda délután volt, az első etapomon, amikor az autó kellemes meglepetést okozott.”

A kérdésre, mik a reális céljai az idei szezonra, a lengyel pilóta így válaszolt: „Először is biztosra kell mennünk abban, hogy az autó egy darabban marad! Mert a valóság az, hogy az én tesztem véget ért az első körözésem után szerda délután. A többit el kell felejtenem, hogy hogy vezettem és mit éreztem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Veszélyben a Williams melbourne-i versenye

Nehezen indult a 2019-es Forma-1-es idény a Williams számára – brit istálló a tesztidőszak után végigszenvedte az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját, illetve a szombati szabadedzést is. Veszélybe kerülhet a csapat melbourne-i indulása?

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek