Kubica csalódott a barcelonai tesztek után

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing FW42. Formula One Testing, Day 2, Wednesday 27th February 2019. Barcelona, Spain.
A Williams versenyzője, Robert Kubica úgy érzi, a grove-i istálló „újabb napot veszített” az előszezoni teszteken – mondja ezt annak ellenére, hogy 90 kört tett meg az FW42-es versenygéppel.

Mivel a brit istálló új autója nem készült el időben, Kubicáék csak a harmadik tesztnapon tudták megkezdeni annak tesztelését.

Bár az előszezoni tesztek pénteki zárónapján Kubica 90 kört tett meg Barcelonában, és megfutotta a csapat legjobb idejét az előszezonban, a lengyel egyértelműen elégedetlenül nyilatkozott.

„Újabb napot veszítettünk el” – mondta Kubica.

„Természetesen megtettünk néhány kört, de az autó állapota messze volt az optimálistól. Voltak problémáink. Sajnos az autó egyáltalán nem olyan volt, mint kellett volna, ez pedig jelentős hatással volt a tesztünkre, illetve a programunkra.”

„Minden információ félrevezető volt, és bizonyos tekintetben Ausztráliára is nehéz volt információkat gyűjteni.”

Kubica kifejtette, nem volt kellő mennyiségű alkatrészük sem.

„Nyilván komoly csúszásban vagyunk, és a mai problémák egy része ennek a sietségnek a következménye. Ha múlt héten nincs kész az autó, akkor a tartalékalkatrészek is hiányoznak. És sajnos ma szükség lett volna néhány elemre, de nem tudtuk kicserélni őket.”

„A maximumot nyújtottuk, de ez a maximum nem elég, mert az autó közel sem volt optimális.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS